Ekološko opredeljena gastronomija je postala del ponudbe spominkov otoka Raba, zato turisti naravno pridelane olive, fige ali loparski krompir specifičnega sladkastega okusa radi odnašajo domov za spomin. Bogati sadovi zemlje in okoliškega morja ter samorasla zelišča so glavne sestavine jedi, ki jih pripravljajo le tukaj, kot so posušena hobotnica z jajci, barbatski štufado – jagnjetina z medom ali tingula (meso, dušeno v paradižnikovi omaki) iz domače kokoši, na prvem mestu specialitet z zgodbo pa je izjemno okusna rabska torta, ki je že osemsto let zaščitni znak tega otoka.
Otok Rab – gastronomske prireditve
- Eko šetimana (ekološki teden) – Kanata 1. 10. – 5. 10. 2013. (avtohtoni in eko pridelki)
Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.
Več si preberite na tej povezavi »
Zadnje novičke
- Maja Keuc nam je končno izdala svojo skrivnost
- Matej Zemljič (Skrito v raju) se je znašel v takšni zagati
- S takšno pico boste očarali vašo ljubezen ali prijatelje
- Jerneja Ropas (Poroka na prvi pogled) je s to izjavo presenetila
- Katarina Čas je zelo lepa ženska, ampak to, kar je pokazala tokrat, pa …
- Nismo vedeli, da Gaja Filač (Skrito v raju) počne tudi to
- Lara Medved, partnerka Blaža Švaba, je pokazala svoj lepi nosečniški trebušček
- Če bo Tanja Žagar kdaj obesila pevsko kariero na klin, bi lahko počela to