Vsak izmed nas si želi, da bi noč preživel mirno v trdnem snu in se zjutraj zbudil poln energije. Če imate dobro spalno rutino, se vsak večer odpravljate spat ob isti uri in skrbite, da vam je udobno, potem bi morali zjutraj biti kot prerojeni. Ampak vsi vemo, da temu velikokrat ni tako. Iščemo in iščemo razloge, zakaj je naš spanec okrnjen, vendar ne pridemo do pravega zaključka.

Morda je razlog posteljnina

Ste se kdaj vprašali, kaj če vaše trenutne rjuhe in prevleke za vzglavnik dejansko preprečujejo , da bi se to zgodilo? Morda je čas, da svojo posteljnino zamenjate za svileno in si zagotovite čudovit spanec, ki si ga zaslužite.

Žakard svilena posteljnina. Vir: Naturaland.si
Žakard svilena posteljnina. Vir: Naturaland.si

Svila ima dober sloves in zagotavlja udoben spanec ter koristi splošnemu dobremu počutju. Spanje na svilenih rjuhah in prevlekah za blazine ima veliko prednosti, med njimi so:

  • Svila diha in uravnava telesno temperaturo, zato vam med spanjem ne bo vroče niti hladno.
  • Preprečuje lomljenje, zapletanje in kodranje las ter lasem povrne naraven lesk.
  • Svila ne vpija vlage kože kakor bombaž ali lan in skrbi, da je koža vedno naravno navlažena.
  • Preprečuje prezgodnje staranje kože in preprečuje prekomerno izsušitev kože ter poskrbi za svež in lep videz kože.
  • Svila je naraven material, zato je bolj primerna izbira od sintetike.
  • Svila je odporna na pršice in molje, zato je idealna za vse, ki trpijo za astmo ali alergijo. Odporna je tudi na plesen. Je naravno hipoalergena, zato je lahko zelo koristna tudi za tiste, ki trpijo zaradi ekcemov ali občutljivih kožnih stanj.
  • Je enostavna za pranje in vzdrževanje.

Kje lahko najdete res kvalitetno svileno posteljnino?

Da najprej obrazložimo, kako se kvaliteta svile določa. Momme je japonska beseda, ki se uporablja kot enota za merjenje teže prave svile. Višji kot je momme, težja in gostejša bo vezava. Na primer: posteljnina z 31 momme svile ima tkanje svilenih vlaken tkano tesneje, kot posteljnina z 22 momme svile. Svilene tkanine z višjim momme so narejene tudi iz debelejše preje. Razlika v občutku pa je nedvomno zelo velika.

Da bo spanje vrhunska izkušnja. Vir: Naturaland.si

Če ste kdaj preizkusili tanjšo svilo, si verjetno lahko predstavljate, da bi bilo spanje v debelejši svili še bolj graciozno. Ta misel lahko postane tudi realnost z nakupom svilene posteljnine iz ponudbe v spletni trgovini Naturaland. Ne le, da boste spali v svileni posteljnini najvišje kvalitete, barve, ki jih lahko izbirate, res ne poznajo meja. Poleg enobarvnih satenov lahko izbirate tudi med žakard vzorci, kjer svileno tkanje pričara čudovite graciozne motive za vsako spalnico. Saten svilena posteljnina v njihovi ponudbi meri med 22 in 28 momme, žakard svilena posteljnina pa med 22 in 31 momme. Na voljo so kompleti in tudi samostojne svilene prevleke za vzglavnike. Prečešite njihovo ponudbo in imejte v mislih, da je dober in kvaliteten spanec ključnega pomena za zdravje.

Sponzorirana objava.


Zadnje novičke

Prejšnji članekSedaj nam je jasno, kako lahko kaskaderka Tjaša Perko izgleda takole. Priznala je to
Naslednji članekAna Pusovnik se srečuje s temi težavami med nosečnostjo