Leto 2021 se je že začelo nekoliko trdno, a zaradi preglednosti vas moramo obvestiti, da se prva retrogradnost Merkurja leta 2021 hitro približuje. Ta zelo nezaželen pojav se začne 30. januarja in divja vse do 20. februarja in nam postreže s tremi dolgimi tedni zmede, ko gre za komunikacijo, tehnologijo, potovanja, razporejanje in druge logistične zadeve. Naj se sliši še tako tesnobno, ta retrogradni Merkur ne sme biti katastrofa – še posebej, če se zavedate, kako bo Merkurjeva retrogradna zima 2021 posebej vplivala na vaše nebesno znamenje.

Retrogradnost planetov v astrologiji je reden del cikla vsakega planeta, med katerim se zdi, da se planet premika nazaj in nam daje priložnost, da upočasnimo in razmislimo o svoji energiji – in podobno se tudi Merkur približno trikrat letno znajde v tej situaciji. Prihajajoči retrogradni Merkur se v celoti odvija na področju progresivnega fiksnega zračnega znaka Vodnar, ki vlada nad stvarmi, kot so prijateljstva in sodelovanje v futurističnih tehnologijah. Zaradi tega bomo na teh območjih, kjer vladajo vodnarji, še bolj začutili značilne retrogradne učinke Merkurja, zato le skopirajte vse datoteke na še eno mesto in dvakrat premislite, kaj boste rekli svojemu prijatelju.

Ta retrogradnost je tudi del velikega stelija leta 2021, med katerim se bo v tem znamenju združilo neverjetnih šest planetov – kar pomeni, da bo Merkurjevo razgibano retrogradno energijo ojačal tudi kup drugih planetov. Če stvari vzamemo počasi in se osredotočimo na sedanji trenutek, namesto da bi se spotaknili v prihodnosti, bi lahko šlo za razmeroma mirno obdobje. Toda ob tolikšni količini kozmične energije, zakrčene v vodnarjevem kraljestvu, bi se nekateri morda težko uprli ujetju retrogradn nevihte.


Zadnje novičke

Prejšnji članekJernej Tozon takole uživa
Naslednji članekKaaaj?! Tanja Žagar je noseča?!