Nenavadno vozilo, ki so ga sestavili različni slovenski strokovnjaki, ima namen obiskati skoraj vse osnovne šole in lokalne skupnosti v Sloveniji. Nad zložljivim vozilom, ki je opremljeno z najnovejšo multimedijsko in svetlobno predstavitveno opremo in se v celoti napaja iz lastne solarne elektrarne nameščene na strehi vozila, pa so navdušeni tudi znani Slovenci.

Najbolj navdušen nad njim je priljubljeni slovenski voditelj in družabni kronist, Nejc Simšič. »Najbolj me je presenetila pojavnost vozila. V notranjosti E-transformerja je prava potujoča razstava – na ogled so sestavni deli velikih in malih gospodinjskih aparatov, mobilnih telefonov, televizorjev in raznovrstne e-opreme. Ti aparati so razstavljeni v obliki »eksplozijskih sestavnic«, od najmanjšega do največjega dela, ki so potem namenjeni reciklaži. Pa tudi samo vozilo od zunaj je naravnost fantastično!«

Nejca je dodatno pritegnila tudi sončna elektrarna na strehi, ki ob normalnih pogojih zadostuje za kar 2 dni delovanja vozila.

Kje boste pa vi lahko videli vse bolj priljubljeni e-transformer?
E-transformer se ustavlja predvsem pred šolami, do konca letošnjega leta jih bo obiskal vsaj še sto. Kje se bo ustavilo naslednjič, lahko preverite na spletni strani Odločuj: http://www.life.zeos.si/.


Zadnje novičke

Prejšnji članekKatie Holmes: Nasmeh je najboljši modni dodatek
Naslednji članekNa SOF-u bodo nastopili vrhunski mednarodni govorci