So pa tudi dekleta, ki so svojo uspešno profesionalno kariero zamenjala za vlogo mamice in ničesar ne obžalujejo, saj pravijo, da je življenje zanje končno dobilo pravi pomen.

Renata Peterka – manekenka

Renata je bila ravno na vrhuncu svoje manekenske kariere, ko jo je presenetila nepričakovana nosečnost. »Morda sem bila na začetku nekoliko zmedena, celo šokirana, zato sem kot vsako drugo dekle v mojih letih pomislila, kako naprej. V tem novem, podivjanem svetu so za večino mladih ljudi na prvem mestu kariera, potovanja, zabava, in tudi pri meni ni bilo drugače. Da pa si pozneje v življenju ne bi česa očitala, sem otroka obdržala. Ko zdaj pogledam na preteklo obdobje, lahko brez oklevanja rečem, da je bila odločitev še kako pravilna. Za marsikoga sem bila pri 21 letih še sama otrok, zato mi je močno trkala na vest odgovornost, ki jo povzroči novo življenje. Predvsem me je skrbelo, ali mi bo uspelo odigrati vlogo vzorne mame in jih vzgojiti v poštene, dobre ljudi. To bom videla čez čas, sicer pa mi gre vloga mamice kar dobro. Nisem imela težav preiti iz manekenskega poklica v poklic oziroma poslanstvo mame, tudi svojega življenja nisem zapostavila zaradi otroka. Še sem imela svoj prosti čas, s prijateljicami smo obiskale kakšno zabavo, tudi manekensko kariero bi lahko gradila, vendar so se moji interesi preprosto spremenili. Moram pa poudariti, da bi bilo vse to precej teže brez moje mame, ki mi pri materinstvu veliko pomaga in mi je bila vedno vzor. Ampak da ne bo videti, kako vsemogočna sem, naj povem, da sem se pred kratkim zalotila, da imam v navadi sitno starševsko rutino, ko otroka neprestano mirim, čeprav vem, da potrebuje svojo svobodo. Sicer pa je zanimivo pogledati, kako se v hčeri prepozna moj značaj, saj mi je izredno podobna, navihana in živahna, kot pravo malo živo srebro, medtem ko je Maj zrcalna podoba svojega očeta. Je umirjen, premišljen športnik. V maju pa se nama bo izpolnila še ena skrita želja, saj s Primožem pričakujeva že tretjega otroka.«

Tinkara Zorec ��” pevka (BePop)

»Moja nosečnost je bila načrtovana, zato sem komaj čakala, da bo test pokazal pozitivno. Uspelo nama je že prvič. Vedela sem, da se s prihodom otroka življenje spremeni, saj vstopi vanj nekdo, ki potrebuje materino in očetovo pozornost in predanost. Ampak takrat sva bila na srečo oba pripravljena na to vlogo in tako je vse potekalo brez zapletov in sprenevedanja, saj sva pričakovala morebitne komplikacije, neprespane noči, odrekanje in neizmerno veselje. Ne priznavam stereotipov, ki pravijo, da se z rojstvom otroka konča starševska svoboda, je pa res, da moraš svoje življenje temu prilagoditi. Ob približevanju konca glasbene kariere sem se odločila, da sem pripravljena na otroka. Ampak to še ne pomeni, da zdaj tega ne bi več zmogla, preprosto se spremenijo interesi in želje.
Moja Tya je zame velik izziv, ker ima ogromno energije in je zelo bistra, zato moram še posebno paziti na dejanja, saj si takoj vse zapomni. Zdaj je v fazi posnemanja in je kot kakšen papagajček, ki naredi prav tisto, kar vidi pri drugih. Pred kratkim se je zgodilo nekaj povsem vsakdanjega, a za marsikatero mlado družino usodnega. Z Jakom sva se namreč odločila, da bova najino partnersko zvezo končala, vendar pa sem neizmerno srečna, ker sva se zelo človeško in odgovorno pogovorila o tem, da bova hčer vzgajala skupaj. To je nedvomno izraz kakovostnega starševstva. Zaradi nastalega položaja ne razmišljam o novem otroku, v daljni prihodnosti pa se bo gotovo našlo veliko priložnosti za še kakšen naraščaj.«

Ljubinka Dokič ��” supermodel Slovenije

Tudi Ljubinka se je spopadala s podobnimi okoliščinami kot številne mlade mamice. “Ko sem izvedela, da sem noseča, so me obdajali zelo različni občutki. Strah, sreča, žalost, bila sem povsem izgubljena. Po eni strani sem bila vesela, saj sem o materinstvu sanjala že kot najstnica, po drugi pa nisem vedela, ali je pravi čas, imam dovolj izkušenj, energije in še nešteto vprašanj se mi je porajalo. O materinstvu nisem razmišljala kot o težavnem in zapletenem poklicu, ampak sem si ustvarjala podobo zadovoljne mamice z nasmejanim otročičkom, ki ga bom imela silno rada. Vse to sem tudi udejanila. Morda je bila najbolj utemeljena skrb vzgoja, kjer sem ugotovila, da ni nobenih pravil in je vse prepuščeno času. Ko se ozrem nazaj, vidim, da so imeli drugi veliko več opraviti z mojimi leti in prepričanjem, da sem premlada za otroka in da bi si lahko ustvarila kariero ter bila po njihovem mnenju svobodna. Danes vidim, da so se še kako motili, saj se življenje z materinstvom ne ustavi, ampak komaj začne. Ne bom trdila, da živim povsem enako kot prej, saj je otrok velika odgovornost in skrb, vendar pa se najde dovolj prostega časa, ki si ga preprosto moraš vzeti, če želiš biti dober roditelj. Vsak dan se naučim česa novega, ko gledam druge otroke in njihove starše, berem, gledam oddaje o vzgoji in otrocih, ki so nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi ženski. Njihov iskren in nedolžen nasmeh ti polepša še tako težaven dan, saj so naše edino bogastvo. Nikoli jih ni preveč, zato komaj čakam, da bom čez nekaj let spet povila novo štručko.”

Tomaž Mihelič (Lady)


Zadnje novičke

Prejšnji članek
Naslednji članekHipijevka Lindsay