Tilen Hudrap je edini slovenski glasbenik, ki je igral v svetovno znanih skupinah vrsto let. Pred kratkim se je po enemesečni turneji vrnil nazaj domov.

Tilen Hudrap je nedvomno ena izmed najpomembnejših ikon slovenske glasbene scene. Z glasbo se je začel ukvarjati že kot majhen otrok. Pred začetkom mednarodne glasbene kariere, tekom katere je igral z mnogimi velikimi imeni iz sveta heavy metala (Testament, Pestilence, Paradox, U.D.O, Vicious Rumors…) je igral v slovenskih skupinah Thraw, Wartune in Scepsis. V zadnjih desetih letih je igral v več kot petdesetih državah na štirih kontinentih in si delil odre z Iron Maiden, Judas Priest, Ozzy Osbourneom, Scorpions in mnogimi drugimi. Kot prvi in edini slovenec v metal in rock glasbi je nastopil na globalnih svetovnih turnejah v ZDA, Kanadi, Srednji in Južni Ameriki, Aziji in še bi lahko naštevali. Pred kratkim se je vrnil z enomesečne turneje po Aziji in svoje oboževalce končno razveselil z nekaj več slikami kot ponavadi.

NorthTale, Azija
NorthTale, Azija
Tilen Hudrap, Azija
Tilen Hudrap, Azija
NorthTale, Azija
NorthTale v Aziji

Festival, na katerem je nastopil na Kitajskem, si je preko live-streama ogledalo več kot 50 milijonov ljudi. Ameriška skupina NorthTale, ki svoj stil opredeljujejo kot power metal, so prva metal skupina z zahoda, ki je obiskala in odigrala koncerte na Kitajskem po obdobju pandemije. K Northtale je Tilna povabil kitarist Bill Hudson, ki trenutno igra pri Doro, pevki, ki je posnela legendarno pesem skupaj z zasedbo Motörhead, “Love me forever”. 

 

 

 


Zadnje novičke

Prejšnji članekTanja Ribič z zalepljenimi usti. Kaj se dogaja?
Naslednji članekJana Morelj je razkrila stvari iz preteklosti