Leta 2017 se je, takrat komaj enaindvajset letni fant, Nino Novak, po koncu študija odločil za velik korak in se podal na samostojno podjetniško pot. Rodilo se je podjetje MeWoodYou. To je velik korak, ki potrebuje veliko poguma, želje, pozitivnosti in zaupanja vase. Kljub temu da je bilo včasih težko, se lahko pohvali, da je z delom, željo in voljo dosegal uspehe, ki jih v prihodnosti seveda želi preseči.

Na njegovi spletni strani Mewoodyou – MeWoodYou si lahko pogledate, kaj vse vam ponuja in kako posebni in lepi so njegovi izdelki. Podjetje, ki je prijazno okolju, ima velike načrte v prihodnosti za samo podjetje, kot tudi prihodnost naše narave. Spodaj si lahko preberete kratek intervju, v katerem lahko dobite navdih, morda pogum in optimizem, da se kljub trenutnim razmeram lahko doseže marsikaj.

 

Si oseba, ki stoji za MeWoodYou, kdo pravzaprav si in kaj vse te navdihuje v življenju in pri ustvarjanju?

Sem predvsem preprosta oseba, ki ne želi biti ujeta med okvirji. Največ navdiha in idej dobim na potovanjih in pri preizkušanju novih stvari.

Kakšni so začetki MeWoodYou in kakšna zgodba stoji za tem?

Začelo se je proti koncu zadnjega letnika fakultete, ko se mi je štipendija iztekala prav tako pa nisem želel živeti od denarja staršev. Zato sem imel na voljo ali služba ali si ustvarim nekaj sam. Odločil sem se za, vsaj v mojem primeru edino možnost -> “Entrepreneurs are willing to work 80 hours a week to avoid working 40 hours a week.”.

Še na kratko o imenu. Začetnica imena je enaka začetnici imenu pokojnega dedka, ter beseda wood-les , ki je v imenu zaradi drugega dedka, kateri je imel lesarstvo. Ime je v angleščini, kar predstavlja možnost širitve izven meja.

Na začetku in verjetno tudi kasneje ni bilo vedno lahko, kako si se soočal s težavami in preprekami, ki so se znašle na podjetniški poti?

Iskreno, se v težkih trenutkih zelo dobro znajdem in ponavadi najdem rešitev. Za tistih nekaj odstotkov pa v kolikor poskusim vse kar znam in lahko, ter vseeno ne uspejo, se ne sekiram in poskušam čim prej pozabit na njih. Vedno pa se poskušam poučiti o problemu, spremljam različne brande, webinarje, se učim in tako tudi prej dobim idejo oziroma rešitev.

Kdo vse poleg tebe ustvarja in gradi zgodbo MeWoodYou?

Nekako vedno poskušam vnesti svoje sledilce v samo izdelavo, upoštevati njihova mnenja, želje,… Drugače pa sem “sam svoj šef” in bo verjetno tako še nekaj časa ostalo, saj se zaenkrat ne vidim v vlogi vodje. Imam pa seveda veliko pomoči od bližnjih, zakaj sem jih zelo hvaležen. Na primer, pred decembrskimi praznikih pomagalo vsaj 6 oseb, da nam je uspelo vse izdelati in odposlati.

Vaš izdelki so iz lesa in so okolju prijazni, raznoliki, zanimivi, praktični… od kje izvirajo zamisli?

Sicer je vedno manj novih izdelkov (ni časa) ampak predvsem najdem idejo pri izdelkih, ki jih vidim in so mi všeč. Poskusim jih prilagoditi in jih zamenjati s čim bolj naravi prijazno opcijo. Tako so na primer nastale tudi lesene sveče, katere so fantastična zamenjava za plastične.

V zadnjem letu je marsikatero podjetje bilo primorano zapreti svoja vrata, saj je vpliv korone bil prevelik. Kako si se in se še vedno soočaš s tem?

Na začetku sem se poskusil čim bolj izobraziti, poslušati druge podjetnike, njihove zgodbe in priporočila. In odločil sem se da bom nadaljeval, oglaševal sem vsaj 2x več kot prejšno leto. Sem pa na začetku imel veliko problema pri dobavi materiala, izdelkov,.. Je pa res, da korona čas ni tako negativno vplival na spletno prodajo, kot na različne fizične prodajalne (sploh tiste, ki se niso prilagodile).

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?

Najprej želim organizirati akcijo, kjer bomo posadili 10000 dreves (verjetno v aprilu).

Naslednje na seznamu je dodajanje virtualne resničnosti na spletno stran in možnost ogleda izdelkov v prostoru. Teh dveh se najbolj veselim.

Naslednje je širitev na tuje trge (ne samo preko Etsy trgovine) in pa nadaljevanje vsaj podvajanja letnega prometa.

Kaj bi našim bralcem sporočil oz. kakšno spodbudno misel bi jim dal za pogum in optimizem v tem nepredvidljivem korona času?

“Naslednjih 14 dni bo ključnih”.

Šalo na stran. Predvsem, da razmišljajo “out of the box”, si upajo in obrnejo trenutno situacijo sebi v prid.  Če pa kdo rabi pomoč pri prodaji, idejah, ipd. ( in vsaj pretežno izdeluje ročno ali vsaj naravi prijazne izdelke) pa mi lahko piše na moj Instagram – www.instagram.com/novaknino in brez problema odgovorim na vprašanja, tudi delim vašo zgodbo in izdelke na naši Facebook in Instagram strani. 🙂

V sodelovanju z njim smo pripravili tudi super NAGRADNO IGRO, ki poteka na Facebook in Instagram profilu, kjer lahko, kar cela družina ali posameznik, pred velikonočnimi prazniki dobi lesenega velikonočnega zajčka, na katerem bo vaše ime.

Sledi Mewoodyou in TočnoTo, javi se pod komentar, ter deli zgodbo med prijatelje, naj dober glas seže v deveto vas (delitev ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri, z delitvijo samo podprete mladega podjetnika in s tem širite zgodbo o uspehu).


Zadnje novičke

Prejšnji članekSalome je zopet šla pod nož! Komaj čakamo rezultate posega!
Naslednji članekTanja Žagar je z velikim nosečniškim trebuhom počela to