Srbska serija, ki jo vodi voditeljica Una Senić s kuharjem Bojanom Bočvarovom, bo gledalce popeljala po kulinaričnem repertoarju Tita, prikazala bo jedi, s katerimi je pričakal goste, recepti pa bodo prilagojeni sodobnemu času ter obogateni z novimi sestavinami in začimbami.

Titova kuhinja Josipa Broza Tita ne prikazuje kot revolucionarja, politika in predsednika Jugoslavije, temveč kot hedonista in karizmatičnega voditelja, ki je že pred desetletji pritegnil pozornost svetovnih medijev, državnikov, kraljev, cesarjev, umetnikov in članov svetovnega "jet-seta". Tito je bil znan kot odličen gostitelj, čigar prazniki, sprejemi in gala večerje so se priporočali tudi tam, kjer je bila beseda socializem prepovedana.

Titova kuhinja je nostalgično potovanje v čase nekdanje Jugoslavije


Ve se, kdo je obiskal Tita v Beogradu, na Brionih, v Karađorđevem ali v vili na Bledu – od cesarja Hajleja Selassija do kraljice Elizabete II, od kralja Huseina in vse do Winstona Churchilla, Fidela Castra, Sophie Loren, Elizabeth Taylor in Richarda Burtona. Vsi so poskusili nekaj s Titove mize, pa ni bilo pomembno, ali je to bila krača, zelje in pasulj ali pa polnjen fazan in govedina stroganoff. In zagotovo so si gosti večerje zapomnili do konca življenja.

Še posebej zanimiv segment Titove kuhinje so opisi okoliščin, v katerih so hrano pripravljali – obiski višjih državnikov in svetovnih zvezd, vse začinjeno z anekdotami srečanj. Arhivski posnetki in prispevki, pripravljeni za vsako epizodo posebej, gledalcev ne bodo pustili ravnodušnih.

60ta, 70ta in 80ta leta ter okus po nostalgiji

Mladi se bodo lahko seznanili z oddaljenimi in brezskrbnimi 60., zlatimi 70. in veselimi 80., medtem ko se bodo malo starejši nostalgično spominjali hitenja poštarjev, nekdanjih izborov za mis, hlač na zvonec, trajn, pin-up lepotic z oblinami, filmov in glasbe iz svoje mladosti. Gledalci bodo lahko videli Titovo praznovanje novega leta in njegove obiske modnih revij, gledališča in filmskih festivalov, kjer se je družil z znanimi igralci, pisatelji in umetniki, in kako je užival v pozornosti svoje Jovanke.

Glede na to, da se je kuhar Bojan Bočvarov rodil, ko so bili Titovi pionirčki stalnica v nekdanji Jugoslaviji, je pravi kuhar za ta izziv. Bojan je svoje kuharsko znanje nabiral v znanem londonskem hotelu Claridge's, kjer je bil šef kuhinje znani Gordon Ramsay.
Titova kuhinja bo na Planet TV na sporedu ob sobotah in nedeljah ob 17.50. Prvi del bodo gledalci videli v soboto, 15. junija.

Zadnje novičke

Prejšnji članekNina Dobrev: Sodelovati z Emmo Watson je bilo sanjsko!
Naslednji članekOjoj! Alessandra Ambrosio, kje je tvoja dobra volja?