Deli

Sabina je odraščala v veliki družini, saj je bilo kar devet otrok. Je najstarejša od sester, šolala se je v Bihaću.

Njeni občutki na otroštvo so mešani, starša sta bila vredu, pravi, da jih je ubogala in je niso tepli. Oče je bil pravi, dober človek, dobrega srca. Pomagal je ljudem, ni bil šolan, vedar je znal brat in pisat. Sabina je bila zanj kot sin, bila mu je vse, znala je delati tako ženska kot moška opravila.

Leta 1985 je prišla v Slovenijo z možem in otrokom iz ekonomskih razlogov. Otroci so odrasli, z možem sta se ločila pred 10 leti in zdaj je že 10 let samska. Boji se iti naprej. Želi si partnerja, ki bi jo razumel, da bi govorila skupen jezik. Zase pravi, da je skromna ženska, se pa boji, da bi ponovno dobila partnerja, ki bi jo pretepal. Pravi, da vse zdrži, odporna je na vse. Pove, da je mož gojil neko nezaupanje do nje, ki je peljalo v ljubosumnost in ni bilo več poti nazaj. Priimek Mlakar je prevzela po prijatelju, ki ga je imela pred leti, saj si je želela je spremembo. “Zdaj mi je tako lepo, da ne bi rada preveč pogrevala za nazaj, saj sva z bivšim možem dobra prijatelja. Lepo se razumeva zaradi otrok.”

O trenutnem življenju pravi: “Lepo mi je, ker sem svobodna, imam otroke in vnučke. Kakšnega prijatelja dobim, iščem dobrega prijatelja zase, da bo tak kot jaz.”

Ob združitvi pa se je prekmurski klan spravil na Sabino in jo žalil s psovkami. “Ta mrha je glava družine. Kaj si ti nor. Ne more biti največja prasica,” so bile Dejine besede, o katerih pravi: “Besede so me prizadele. Damijan me je najbolj prizadel in David.” Pravi, da bi morali mlajši bolj spoštovati starejše in se lepše obnašati. Čeprav se je nanjo usul plaz žaljivk, pa odgovarja, kako je ostala tako mirna: “Navajena sem iz preteklega življenja. Prilagodim se. Vzgojena sem, da starejšega spoštuješ, danes ni nobenega spoštovanja od mladine. Moraš preslišati oziroma pretrpeti.”

Trenutno je na zavodu, z otroci živijo v hiši, vsak v svojem nadstropju. Doma vrtnari, dneve preživlja sama. V zakonu je leta in leta (25 let) trpela zaradi svojih otrok, zanikala je, saj jo je bilo sram. Trpela je dokler otroci niso odrastli, potem se je ločila. Ne boji se več in želi biti hrabra. Želi si normalnega in enostavnega življenja. V šov se je prijavila, da bi Sloveniji pokazala, kdo je, kakšna je, da bi jo morda nekdo dober videl in ji pomagal v življenju.

Zase pravi, da je kot čebela – pridna in delovna.

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.