rtvslo.si
Kakšno vez je imel Heath z Mary-Kateč – Zagotovo prijatelja, definitivno žurerska kolega in morda več. Heath Ledger in Mary-Kate Olsen sta se spoznala poleti 2006, ko je on živel v hollywoodskem hotelu Chateau Marmont. In zadnje mesece pred tragično smrtjo 28-letnega avstralskega igralcač "Mary-Kate in Heath sta pred njegovo smrtjo neobvezno hodila kake tri mesece," poročajo viri. "Bila sta občasno skupaj, a noben od njiju ni bil posebej zainteresiran, da bi prešla v resno zvezo."
In kaj bi lahko pripeljalo skupaj dva tako različna človeka – on introvertiran, izjemno nadarjen, kompleksen, ona pa … dvojčica Olsen, pač. Neimenovani vir trdi: "Imela sta vez, ki je bazirala na žuranju, in imela sta enake okuse glede žuranja … denimo kje v New Yorku sta se rada zadrževala, ob kateri uri bi šla ven."
več>>

dnevnik.si
Makedonija žaluje ob 27. obletnici rojstva Tošeta Proeskega – Makedonija je danes, na 27. obletnico rojstva nacionalnega idola, pevca Tošeta Proeskega, ki je 16. oktobra lani umrl v prometni nesreči na Hrvaškem, spet enotna. Družina pokojnega pevca in produkcijska hiša Award Entertainment bodo obletnico obeležili danes opoldne v spominskem centru Makedonium v pevčevem rojstnem kraju Kruševo.
    Po poročanju makedonske tiskovne agencija Makfax bodo danes uradno predstavili Fundacijo "Todor Proeski". Ob tej priložnosti bo nekaj najbolj znanih pesmi pokojnega Proeskega odigral njegov band, ki ga je spremljal na številnih koncertih.
    Toše, znan tudi kot velik vernik in humanist, ki je zadnja leta deloval kot ambasador miru, je deset dni pred tragično smrtjo nastopil na skopskem mestnem stadionu, napolnjenem do zadnjega kotička. Nihče ni slutil, da je bilo to pevčevo koncertno slovo od nepregledne množice oboževalcev, predvsem pa oboževalk, v rodni Makedoniji.
    Toše je pel vse življenje, javno pa je začel nastopati leta 1997 na festivalu mladih talentov v Prilepu. V poznejših letih je sodeloval s celo vrsto makedonskih in drugih skladateljev, aranžerjev, tekstopiscev.
    Z leti in po številnih nastopih in ploščah, ki jih je snemal v več jezikovnih različicah, je postal priljubljen v širši regiji. Najbolj pa si je želel mednarodne kariere. V ta namen je posnel skoraj cel album pesmi v angleškem jeziku, ki pa ga še niso izdali. K popularnosti mu je veliko pomagal tudi nastop na Eurosongu leta 2004 v Carigradu.
    Posebej za slovensko tržišče je v brezhibni slovenščini posnel pesem Moja, ki so jo nekateri spremljevalci glasbene scene celo uvrstili med najboljše komade lanskega leta. Na lestvici tridesetih uspešnic, ki jo objavlja Delova priloga Vikend, je že več tednov na samem vrhu Tošetova plošča "Igra bez granica", sicer pa skupaj že 18 tednov. Visoko uvrščen na isti lestvici je tudi njegov CD "Ako me pogledaš u oči". Pred nekaj tedni je bil, kar je fenomen, poleg naštetih uvrščen še Tošetov CD s tradicionalno makedonsko glasbo, "Božilak".
    Prav danes pa je direkcija mednarodnega festivala zabavnih melodij Evrofest 2008 v spomin na Tošeta objavila mednarodni natečaj za izbor skladb, ki bodo izvedene 27. in 28. novembra v Makedonskem narodnem gledališču (MNT) v Skopju. Prvi festivalski večer bo v znaku Tošeta, saj so ga poimenovali Balkan poje Tošetu. Makedonski pevci in njihovi kolegi iz regije naj bi izvedli 15 novih pesmi. Natečaj traja do 10. marca.

siol.net
Portoroški Playi se je pridružila še ljubljanska – Jan Plestenjak in Boštjan Menart sta svojemu morskemu lokalu pridružila mediteransko navdahnjeno Playo v ljubljanskem Emporiumu. Otvoritev je obiskala pisana množica, ki se je ob skrbni postrežbi zapeljivih hostes in zvokih Dj Perota zabavala v privlačnem interjerju, šotoru pred lokalom ter ob grelcih in koktajlih kljubovala mrzli zimski noči. V notranjosti lokala, kjer smo zaradi gneče le na hitro opazili velik akvarij s posebnimi vrstami rib in ekstravaganten lestenec, je med gosti izstopala Janova mama, slikarka Dora Plestenjak. Med lepimi dekleti, ki so nazdravila lastnikoma, smo srečali Almo Brdžanovič, študentko organizacije in managementa, ki se je pohvalila s pravkar prisluženo 10-ko na izpitu. Maja Kljun, nekdanje Janovo dekle, ki je odigrala kratko vlogo v Transformerjih, je bila kot vedno deležna občudujočih pogledov moškega občinstva. Na otvoritvi so se zabavale tudi Miss Slovenije 2006 Iris Mulej, vremenarka Danica Lovenjak in dobro razpoloženi pevki Špela Grošelj in Rebeka Dremelj. Janu in Boštjanu so čestitali tudi člani skupine Turbo Angels, pevec Tomaž Domicelj, direktor modne agencije Bronz Joe Rain, predstavnica za stike z javnostjo ministrstva za kulturo Nina Orel in številni drugi. Playa naj bi bila lokal z vsebino, ki bo gostil tematske večere, ki bodo, če sklepamo po lastnikih, predvsem glasbeno in boemsko obarvani.


Zadnje novičke

Prejšnji članekHeath Ledger na naslovnici revije Enertainment Weekly
Naslednji članekSharon na tiskovki FOTO