RTV SLO – Angelina Jolie v boj za begunce

Ameriška igralka Angelina Jolie od ameriških oblasti zahteva, da poskrbijo za begunce iz Iraka.
32-letna igralka meni, da morajo ZDA poskrbeti za vse večjo humanitarno krizo na Bližnjem vzhodu. več>>

Dnevnik – Britanski princ Harry iz varnostnih razlogov zapušča Afganistan

Britanskega princa Harryja bodo umaknili iz Afganistana, kjer je bil nameščen v okviru britanske vojske. Za tak korak se je britanska vojska odločila potem, ko so mediji razkrili, kje se princ nahaja.

Harry je prvi član britanske kraljeve družine po več kot četrt stoletja, ki se aktivno udeležuje kake vojaške operacije v tuji državi. Princ, ki so mu nadeli vzdevek „magnet za kroglo“, je v provinci Helmand služil 10 tednov.
Harry je pripadnik enote Household Cavalry, katere naloga je skrb za pravočasno zračno podporo pri vojaških akcijah in patruljiranje. Medijskega poročanja o Harryjevem službovanju do sedaj praktično ni bilo. Britanski mediji so prošnjo sira Richarda Dannatta po „skrajno odgovornem poročanju „ upoštevali, vendar so zgodbo o tem, kje služi Harry, objavili avstralski mediji. Dannatt je tudi izjavil, da „bodo zdaj, ko je zgodba o tem, kje služi Harry, prišla v javnost, skrbno pretehtali možnosti, da princ misijo še nadaljuje“. Rekel je tudi, da ne gre samo za varnost princa, ampak tudi vseh okrog njega.

Umik tudi pomeni, da princ že drugič ne bo opravil svojih vojaških dolžnosti. Lani bi namreč moral oditi v Iran, pa so ga tik pred zdajci zaradi varnostnih razlogov odpoklicali.

Žurnal – Zapustil režiserski stol

David Arquette je spet sedel na režiserski stol. Režiral je eno od epizod druge sezone nadaljevanke Tabloid, a je med snemanjem odkorakal s prizorišča.

Epizoda, pod katero se je podpisal David, vsebuje tudi ljubezensko sceno, v kateri se lik Lucy Spiller poljublja z moškim. V vlogi Lucy nastopa Courtney Cox, Davidova žena.

Kot vesten režiser je Arquette svoji ženi dajal navodila, kako naj poljublja svojega soigralca. “Rekel je, naj se nagnem proti soigralcu in ga poljubim, kar sem tudi storila. David pa je rekel: ‘Stop’. Spet sem poskusila in spet je rekel stop,” je dejala Coxova. Možu je razložila, da njen lik mora imeti odnose z moškimi.

“Poskusili smo še tretjič in tokrat sva se poljubljala. Vse skupaj je trajalo predolgo in postalo je neprijetno. David je zapustil sceno,” je dogajanje opisala Courtney. Ameriški gledalci bodo omenjeno epizodo kmalu lahko videli na svojih televizijskih zaslonih in sami ocenili, kako prepričljiva sta bila Courtney in njen soigralec.


Zadnje novičke

Prejšnji članek
Naslednji članekHalle s svojo dišavo