VELIKI PREDBOŽIČNI SPEKTAKEL

Četrtek, 10. december 2009 ob 20.00,
Hala Tivoli, Ljubljana

NEPOZABNI PREDBOŽIČNI SPEKTAKEL GREGORIJANSKIH PEVCEV – GREGORIAN

Gregorian so zasloveli predvsem s priredbami svetovnih uspešnic na specifičen način – v slogu gregorijanskega petja, pogosto z glasbeno spremljavo. Gregorian ni klasičen pevski zbor, nastopajo v meniških kostumih in imajo spektakularne šove. Po svetu so prodali preko 4 milijone plošč, njihov repertoar pa obsega vse od cerkvene glasbe, božičnih pesmi, do popa in hard rock uspešnic, od Björk do Metallice, Petra Gabriela, REM, in mnogih drugih. Gregorian bodo v Ljubljano prinesli glasbeni užitek, kot ga že dolgo nismo videli in slišali.

Gregorian je nemška glasbena skupina, ki jo vodi Frank Peterson. Navdahnjeni z gregorijanskim petjem izvajajo predelave modernih pop in rock skladb. Peterson z veliko občutka in inspiracije vsako leto izbere nekaj novih skladb za predelavo. Skladbe so izbrane zelo skrbno, neizmerno glasbeno znanje pa je podlaga za kreativnost. Kako drugače bi se lahko ena poleg druge znašle balade skupine Eurythmics, pop pesmi Tears For Fears, rock skladbe Lennyja Kravitza in Petra Gabriela? Gregorian vsekakor poskrbijo, da dobro znane melodije zvenijo odlično v popolnoma novi zvočni podobi, ki popelje poslušalca v brezčasen svet gregorijanskega petja.

Peterson si za svojo vizijo harmonične mešanice popa in zborovskega petja prizadeva že od leta 1999. Mednarodni uspeh ter številne zlate in platinaste nagrade kot tudi izid devetih albumov in petih DVD-jev v sedmih letih, so samo dokaz, da dela dobro. Gregorian so po svetu prodali že več kot 4 milijone plošč, oboževalce imajo predvsem v Nemčiji in po celi Evropi, kot tudi v Singapurju, na Japonskem, v Južni Afriki ter v ZDA.


Zadnje novičke

Prejšnji članekTOčnoTO slovenska glasbena lestvica (27.11.-04.12.)
Naslednji članekRihanna: Dekleta, slikajte se gola in slike delite s fanti