Na vprašanje, ali je nogometni zvezdnik O.J. Simpson morilec ali ne, odgovora še vedno ni.

Se je izmuznil?

O.J. Simpson (70), nekoč velika zvezda ameriškega nogometa, se je v 10 let starem televizijskem intervjuju, ki so ga prvič predvajali minuli teden, znova postavil v vlogo hipotetičnega morilca njegove nekdanje žene in njenega prijatelja ter zgodbi dal novih kril. V pogovoru je zatrdil, da je bil dejanska žrtev “umora” iz leta 1994 on. Zakaj? Ker naj bi ga par prizadel. Spomnimo, Simpsona so leta 1995 v sodnem procesu, ki je odmeval po vsem svetu, oprostili umora njegove nekdanje žene Nicole Brown Simpson in Ronalda Goldmana. Kasneje sta ga sicer družini pokojnih civilno tožili za povzročitev smrti in primer dobili, Simpson pa je moral zaradi visoke odškodnine razglasiti osebni stečaj. Večina je še danes prepričana, da se je kazni izmuznil. Primer pa je bil že od vsega začetka tesno povezan z rasnimi delitvami in nasiljem nad temnopoltimi s strani organov pregona.

Simpson je napisal tudi knjigo »If i did it«. s katero je še bolj dregnil v osje gnezdo. Intervju, ki ga ja Simpson posnel za mrežo FOX, je bil prvič javno predvajan minulo nedeljo. V pogovoru pove, da je bil na prizorišču umora in da nikoli ni videl toliko krvi, a obenem pristavi, da gre za “hipotetično predstavo”. Zanimivo je, da zanimanja za primer še kar ni konca.  Fox je po predvajanju intervjuja pripravil tudi posebno omizje, v katerem je med drugim nastopil tožilec v kazenskem pregonu Simpsona Christopher Darden.

Po osebnem stečaju je Simpson životaril, leta 2008 pa se znova znašel pred roko pravice. Simpson je bil lani po devetih letih zapora izpuščen.