Tina je na svojem Facebook profilu v značilno nerodni angleščini zapisala: "Ste za nekaj? Prenehajte uporabljati Facebook. Vem, da je to ekstremno, ampak mislim, da bi to izboljšalo vaša življenja. Sama sem ga začela uporabljati zato, ker sem slavna. Ko še ni bilo Facebooka, so si novinarji izmišljevali zgodbice, ker od mene niso dobili odgovora na vprašanja o mojem življenju. To ni bilo pošteno do mene in do ljudi, ki me imajo radi. Zato sem mislila, da je Facebook prava rešitev, ki bi mi omogočala, da si življenje krojim sama in ne drugi. To je moj razlog. Kaj je vaš??? Če ne bi bila slavna, ne vidim razloga, da bi na spletu vsak dan nekaj objavila. Obstaja še en razlog. Facebook in druga družabna omrežja mi omogočajo, da ostanem v stikih s prijatelji, saj pogosto potujem. Če bi več časa preživela doma, bi veliko raje stike z bližnjimi ohranjala v živo. Upam, da bo vsak pri sebi razčistil, kakšen smisel ima, da objavlja fotografije obrokov, zasebnih trenutkov, avtomobilov, oblačil in celo otrok. Facebook je ustvaril občutek, da je lahko vsak slaven. Ampak, ali je res tako?“ Tina je pod zapisom objavila tudi dva posnetka o pasteh Facebooka.

Smučarka je s svojim zapisom, ki resda zveni nekoliko domišljavo, užalila marsikoga, zato se je nanjo vsul plaz kritik. Njeni najbolj goreči oboževalci so bili celo prepričani, da ji je nekdo vdrl v Facebook račun, saj niso mogli verjeti, da bi sama napisala nekaj tako nepremišljenega. Drugi so krivdo pripisali Tinini neizpiljeni angleščini.

Mnogi so jo spomnili na preprosto dejstvo, da brez podpornikov, ki ji sledijo na Facebooku njena slava ne bi bila prav veliko vredna. "Si resnično tako arogantna, da verjameš, da samo ti potuješ po svetu in imaš prijatelje in sorodnike daleč stran? S to izjavo si izgubila precej sledilcev. Mogoče bi se morala naučiti malce skromnosti," je zapisal Brendan.

"Lajkam lahko tebe… ma tvoja objava je tokrat prav odveč. MA KAJ TE BRIGA! Ko boš stara, se boš posmejala na to," je zadevo komentiral Toni.

"Tina, ne sekiraj se! Niso razumeli, kaj hočeš povedat. Radi te imamo," se je Tini v bran postavila Irena. Svoje je pristavil tudi Lovro: "…lepše ne bi mogla povedat Tina! Tudi mene blazno moti zloraba Fb-ja in ti čestitam za pogum za to objavo!! Vse najboljše za naprej!"

Tina se je uro kasneje poskusila opravičiti za svoje besede in svoje stališče bolje pojasniti... "Mogoče moj zapis ni bil povsem jasen, vendar me veseli, da je sprožil diskusijo. Po ogledu tistih dveh posnetkov, sem na hitro zapisala svoje misli o tem. Ne moti me, če Facebook uporabljamo v službene namene ali kot način ohranjanja stikov s prijatelji, ki so daleč stran ali za druge koristne namene. Ne podpiram pa "izgubljenih trenutkov“ na družabnih omrežjih, ki ljudi spravljajo v slabo voljo, povzročajo depresijo in odvisnost… Prepričana sem, da gre za novo vrsto odvisnosti, ki bo v prihodnosti vplivala na ljudi, a se tega še ne zavedamo. Mogoče bom nekega dne svoje misli oblikovala bolj smiselno, z dobrimi primeri…. S tem z moje strani zapiram debato, ker me čaka pomembnejše delo. Še enkrat hvala za vaš odzive. Ob branju sem se zabavala. To sem zapisala, ker želim vsem nam vse najboljše."

Žal je marsikoga zmotilo tudi Tinino opravičilo, saj je po mnenju nekaterih skoraj bolj nepremišljeno od njenega poziva k temu, da vsi navadni smrtniki prenehamo uporabljati Facebook. Nekoga je denimo zmotilo to, da je Tina morala za konec poudariti, da ima pomembnejše delo: "Kaj je pomembnejše od tega, kaj si o tebi mislijo oboževalci, ki te podpirajo?"

"Če se ne znaš razumljivo izražat v tujem jeziku, se drži materinščine. Ker je več kot očitno, da si s tem delaš le medvedjo uslugo… Saj je razumljivo, da ti uspeh stopi v glavo, si že večkrat dokazala, da je temu tako, da pa napišeš tako vzvišeno objavo pa moraš biti res bolestno narcisoiden ali pa le hudo nevešč izražanja… Za tvoje dobro upam, da je bilo tadrugo," se je glasil eden izmed komentarjev.

Kaj menite? Si je Tina tokrat res naredila medvedjo uslugo?


Zadnje novičke

Prejšnji članekVideo! Zakaj joče Sofia Vergara?!
Naslednji članekDisney ima očitno še vedno rad Seleno Gomez!