Zmagovalec letošnje EME, Omar Naber, ki nas bo zastopal na letošnji Evroviziji, je sam spregovoril o tem, da ne razume, zakaj toliko kritik okoli žirije in odločitve o zmagovalcu.

Mnogi so namreč mnenja, da se je zgodila krivica in bi morala zmagati mlada brata BQL. A Omar pravi, da med njimi ni zamer. “Prva, ki sta mi čestitala, sta bila BQL. In to iskreno, z veseljem. Celo menili smo se za morebitno sodelovanje. Nad njima sem zelo navdušen, sta krasna fanta. Tudi jaz bi iskreno čestital njima, če bi zmagala. Z veseljem bi jima privoščil zmago, prav tako vsakomur od udeleženih, saj so bile skladbe in izvajalci letos res, res dobri,” je zapisal.

Dodal je še, da v green roomu med izborom ni bilo čutiti zavisti in slabe volje. Sprašuje se od kje ves ta bes in peticija proti žiriji, ki je največ točk namenila Omarju.

“Pravila so bila jasna vnaprej, nisem si jih izmislil sam. Sicer pa vsega tega ne pišem, ker bi me zlobni komentarji prizadeli; negativni komentarji so namreč odsev ljudi, ki jih pišejo. Seveda ne moremo zadovoljit vseh okusov, nikakor, tega se močno zavedam. Iskreno, nisem vedel, da bom zmagal, samo prijavil sem se na Emo, to je vse. Ostalo se je zgodilo samo od sebe. Do zadnjega trenutka nisem vedel, kdo je v žiriji in kako bodo glasovali ljudje.”

V polfinalu je zmagal tako pri žiriji kot pri publiki, v finalu vodil po glasovih žirije, drugo mesto pa zasedel pri publiki.