Leto 2013 je tako pričakovano zaznamoval veliki kristalni globus Tine Maze. Na drugo mesto se je zavihtel Ljubljanski maraton, ki je bil najbolj iskan dogodek leta 2012. Tudi na tretjem in četrtem mestu sledita športno obarvana dogodka evropsko prvenstvo v košarki in smučarski poleti v Planici.

Drugi dogodki, ki so se leta 2013 dotaknili Slovencev, so politične narave. Med njimi najdemo sojenje Janezu Janši, vseslovensko vstajo in nepremičninski davek. Ravnodušne pa nas ni pustila niti nosečnost Kate Middleton.

Slovenska ženska, ki je med Slovenci zbudila največ zanimanja …

… je nedvomno smučarska šampionka Tina Maze. Sledita ji La Toya in Ines Juranovič. Tanja Žagar se je povzpela na četrto mesto, sledi pa ji Alenka Bratušek. V nadaljevanju lestvice je še nekaj slovenskih glasbenic, in sicer Helena Blagne, Rebeka Dremelj in Saša Lendero. Urška Čepin, ki je v letu 2012 zasedala prvo mesto na lestvici, je letos padla na deveto. Novinka na lestvici je učiteljica obrazne joge Savina Atai.

Pa lestvica slovenskih?

Tako kot v prvem polletju tudi ob koncu leta vodi Janez Janša. Na drugem mestu najdemo Jana Plestenjaka, sledita pa mu še Borut Pahor in Zoran Janković. V nadaljevanju lestvice so moški s sveta športa in zabave, in sicer Dejan Zavec, Denis Avdić, Gianni Rijavec, Goran Dragić in Vili Resnik.

Športno iskanje …

Ni presenečenje, da je prvo mesto na lestvici slovenskih športnikov znova osvojila Tina Maze, ki to mesto zaseda že tretje leto zapored. Na drugem in tretjem mestu najdemo Petro Majdič in Dejana Zavca. Kot novinec na lestvici je četrto mesto zasedel Goran Dragić. Sledijo športniki zimske sezone: Anže Kopitar, Robert Kranjec in Filip Flisar. Na lestvico pa so se kot novinci uvrstili še Nika Kljun, Ana Kobal in Vasilij Žbogar.

Modrijani in Tanja Žagar

Tako kot v letu 2012 tudi v 2013 na samem vrhu lestvice najbolj iskanih slovenskih glasbenikov kraljuje ansambel Modrijani. Sledi jim Tanja Žagar.

Tuje zvezde

Med tujimi znanimi osebnostmi je prvo mesto tudi tokrat pripadlo Severini, ki na tej lestvici vodi že četrto leto. Na drugo mesto se je uvrstila novopečena mama in princesa Kate Middleton, ki ji sledi Oliver Dragojević. Prvič se je na lestvici pojavil tudi mož Kate Middleton, princ William. Prav tako je novinka tudi Kristen Stewart. 

Prejšnji članekLOOK: Lea Michele in Naya Rivera
Naslednji članekSe že pripravljate na 18-ko Ambasade Gavioli?