Včeraj se je namreč v Stožicah odvil veličasten koncert opernega pevca Joseja Carrerasa, ki pa je 27 ur pred koncertom obiskal bolnike z rakom.

Carreras, ki je pred tridesetimi leti uspešno premagal levkemijo, je v soboto popoldne obiskal oddelek za otroško onkologijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani in se ustavil tudi na Kliničnem oddelku za hematologijo UKC Ljubljana. Tam se je na lastne oči prepričal, kakšne spremembe je prinesla njegova donacija, ki jo je v imenu svoje fundacije, ki zbira sredstva za zdravljenje levkemije, doniral že daljnega leta 1996.

“Veliki ljudje so z razlogom veliki. Nekaj je, da prideš v Slovenijo, odpoješ koncert, pobašeš nekaj denarja…. Nekaj pa je, če ljudem daš nekaj več. Jose Carreras je pred leti doniral slovenski pediatriji in zdaj jih je znova obiskal. Veliki ljudje ne mislijo zgolj nase. Zato mi je v čast, da sem nocoj povabljena na njegov poslovilni koncert,” je dejala Alenka Gotar.

To je bil v Stožicah njegov drugi, a zadnji nastop, ki je potekal v sklopu njegove poslovilne turneje. Je pa na svoj koncert povabil tudi Jana Plestenjaka, ki je odpel Barko iz perja in navdušil občinstvo …