V sicer polni Festivalni dvorani se je zbralo ogromno sorodnikov in prijateljev letošnjih finalistk, ki so prišli navijati za svojo favoritko. Na sam izbor se je prijavilo preko 300 kandidatk, v samo finale pa se je uspelo prebiti le 24-im srečnicam.

V 8-članski komisiji, ki je odločala o letošnji zmagovalki Miss Športa, je sedelo kar nekaj zvenečih imen. Robert Ciglenečki, boksar Dejan Zavec, naša super atletinja Jolanda Čeplak-Joli, lanskoletna 1. spremljevalka Miss športa Alma Samardžič, komisiji pa je predsedovala atletinja Alenka Bikar. Dekleta so se najprej predstavila v kopalkah, nato v svoji športni točki, kasneje pa še v športno-elegantnih oblačilih. Vsem je skupno eno: neizmerna ljubezen do športa, čeprav se nekatere z njim ukvarjajo le rekreativno, kar se roko na srce pozna tudi na njihovi nič kaj izklesani postavi.

Izbor, ki ga že od leta 2003 organizira revija Šport, sta povezovala nekdanja atletinja Brigita Bukovec in novinar Rok Plestenjak, ki se na odru na trenutke nista najbolje znašla.

V zabavnem delu programa pa smo lahko slišali lansko predstavnico Slovenije na Evrosongu Alenko Gotar, Daniela Popoviča, ki je zapel svojo uspešnico Džuli iz leta 1983, Akija Rakimovskega in Turbo Angelse, ki so poskrbeli za pravo zabavo. S plesnim spektaklom pa sta navdušila zapeljiva Nadiya Bychkova in Miha Vodičar.

Na koncu so torej za Miss športa okronali Pio Arhar, ki je tudi v svoji športni točki dokazala, kako predana je ritmični gimnastiki. 18-letna Pia je bila ob razglasitvi vidno ganjena. Prva spremljevalka je postala 17-letna Suzana Zekovič, druga pa 18-letna Špela Hojnik. Z naslovom Miss fotogeničnosti pa se je okitila 17-letna Maja Jamnik.

Za konec so vse navzoče pogostili še z izvrstnimi tortami.


Zadnje novičke

Prejšnji članekBritney se vrača na male ekrane
Naslednji članek