V Cankarjevem domu v Ljubljani so včeraj podelili viktorje 2007, najbolj prestižne slovenske nagrade. Jurij Zrnec je dobil dostojnega naslednika. Kot voditeljski par sta nas tokrat navdušila Slon in Sadež, ki nista imela dlake na jeziku in nista prizanesla nikomur. Z zagotovostjo lahko trdimo, da je bila tokratna prireditev ena boljših v zadnjem času.

Pa poglejmo, kdo je slavil letos:

Viktorja za posebne dosežke sta prejela režiser filma Petelinji zajtrk Marko Naberšnik in urednik TV oddaje Tistega lepega popoldneva Bojan Krajnc.

Viktorja popularnosti za radijsko osebnost je dobil Matej Špehar Racman, za radijsko postajo Radio Center, za glasbenega izvajalca Zoran Predin, za televizijsko osebnost Marko Potrč, za televizijsko oddajo oddaja Avantura, viktorja popularnosti v kategoriji lokalnih ali kabelskih TV postaj pa MTV Adria.

Strokovnega viktorja za obetavno medijsko osebnost je prejela Lili Žagar, za igrano TV oddajo humoristična nanizanka Naša mala klinika, za dokumentarno TV oddajo Otroci iz Petrička avtorja Mirana Zupaniča, za zabavno TV oddajo oddaja As ti tud not padu?!, za voditelja zabavne TV oddaje Jurij Zrnec, za informativno TV oddajo oddaja 24ur, za voditelja informativne oddaje pa Slavko Bobovnik.

New Swing Quartet, zasedba, v kateri so bili Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar, Dare Hering in Marjan Petan, je po 40 letih delovanja končala svojo glasbeno pot s koncertom 30. decembra 2007 v Sevnici. Ob koncu dolge in uspešne kariere so bili nagrajeni s prestižnim kipcem za življenjsko delo.

Tovrstne prireditve so odlična priložnost, da se združijo glasbeniki iz različnih žanrov in tako nastanejo prav zanimivi dueti. Letos nas je navdušila skupina Big Foot Mama, ki je zažgala skupaj z legendarnim Lojzetom Slakom.

V popolnoma novi podobi (za spremembo se je celo elegantno oblekel in uredil) se nam je pokazal Omar Naber s skupino, sicer pa so na odru Cankarjevega doma nastopili še Perpetuum Jazzile, Oliver Dragojević in Jan Plestenjak, ki je razkril, da so največje nagrade polne dvorane.

Naj na koncu pograjamo še na pol prazno Gallusovo dvorano, medtem ko smo nekateri mediji ostali praznih rok zaradi prevelikega zanimanja. Mar res?

So šli viktorji v prave roke? Povejte nam svoje mnenje!


Zadnje novičke

Prejšnji članekViggo na naslovnici revije Men’s Vogue
Naslednji članekBodoča mamica Halle