Junaki Power Rangers se vračajo na velika platna s pomočjo nove generacije najstnikov, ki prejmejo nenavadne superbojevniške moči.

Leta 1984 je producenta Haima Sabana na poslovnem obisku Japonske povsem prevzela tam priljubljena akcijska TV serija z naslovom Super Sentai. Izsledil je lastnike licence in si zagotovil pravice za vse teritorije zunaj Azije. Že ob premieri leta 1993 je njegova serija postala najbolj gledan mladinski program v ZDA ter kulturni fenomen po celotni zemeljski obli.

“To je bila ena prvih serij s super-junaki različnih narodnosti, pa tudi eden prvih s super-junakinjo,” pravi Saban. “Odtlej razveseljuje mnoge otroke, predvajali so jo že v prek 150 državah.”

Ker ima franšiza zajetno množico predanih privržencev, so se ustvarjalci zavedali, da morajo postreči s filmom, ki bo zadovoljil tako njih kot tiste, ki franšize še ne poznajo. “Serija je že ob svojem začetku dobila neverjetno vojsko oboževalcev po vsem svetu, in ta vojska je v zadnjih 23 letih samo narasla,” pravi producent Brian Casentini. “Oboževalce imamo enako radi, kot oni obožujejo franšizo, zato smo poskrbeli, da film ostaja zvest izvirnim likom serije, a smo jih obogatili z dodatnimi plastmi.”

Poleg osupljive akcije in nalezljivega tovarištva med rangerji se film loteva tudi medosebnih odnosov, s katerimi se spopadajo najstniki – s čimer se lahko poistoveti vsakdo. Producent Marty Bowen pravi: “Film se res osredotoča na prijetne trenutke skupine srednješolcev, ki so super-junaki, in njihovih prijateljev, a smo to želeli uravnovesiti z dejanskimi tegobami sodobnega najstništva. To po mojem mnenju filmu daje pečat človečnosti.”

Film POWER RANGERS si na velikih platnih lahko že ogledate.