Deli
V tem tednu se vajenci merijo v obrti slikarstva in risanja. Vsak od vajencev je imel nalogo, da nariše portret enega od sotekmovalcev. Od samega začetka je veljala za glavno kandidatko za mojstrski naziv Emanuela, ki je povedala, da tudi sicer veliko riše.

Po prihodu Velikega mojstra na posestvo in ogledu izdelkov vajencev pa je sledil velik šok za Emanuelo. Veliki mojster njene slike ni ocenil kot nekaj posebnega, namesto njenih slik je izpostavil slike Brede in Davida. Emanuela je ob tem planila v jok.

Breda je povedala, da je počaščena in da si vsekakor želi zmage tudi tokrat, vseeno pa jo privošči tudi Emanueli.
Tudi David je bil presenečen, da se je njegova slika znašla med najboljšimi in upa, da bo res postal mojster in si na ta način zagotovil nedotakljivost.

Obupano Emanuelo je tolažil Niki!
Emanueli pri mojstrovi nalogi ni šlo vse tako kot si je predstavljala, zato je bila popolnoma obupana. Niki je bil edini, ki jo je pri tem tolažil.

Veliki mojster je imel za vajence pripravljeno presenečenje, saj jim je povedal, da so bile vse risbe, ki so jih vajenci do zdaj narisali samo za vajo. Naloga, ki bo odločala, kdo bo postal mojster, bo, da bodo morali narisati portret dekleta, ki ga je pripeljal s sabo.

Kljub temu, da je Emanuela s tem dobila priložnost, da popravi svoj vtis in pokaže, da je med vajenci najboljša v risanju, pa je bila zaradi mojstrovih navodil zelo zmedena. Ni natančno vedela, kaj od njih pričakuje veliki mojster, zato jo je skrbelo, da ne bo upravičila pričakovanj.

To je bil razlog, da je spet padla v jok in da jo je celo moral tolažiti Niki. Gvido meni, da bo ta naloga odločilna za Emanuelino prihodnost na dvorcu. Ob morebitnem porazu ji napoveduje, da bo popolnoma izgubila voljo in celo predala boje na forumu.

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.