Kuharski zvezdnik Rudolph van Veen očaral gospodinje in za kuho navdušil moške!

»Časi rock zvezdnikov so mimo, primat so zavzeli TV-kuharji,« je povedal regionalni manager Fox International Channels za Balkan, Gregor Memedovič. Po odzivu publike je imel prav. Rudolpha so Slovenci sprejeli kot velikega zvezdnika.

V petek je v Kristalni palači v BTC-ju kuhal za povabljene goste in medijske predstavnike, kjer je navdušil s pripravo havajskih zvitkov z rakci, rižem, morsko travo in mangom, nato pa za vse prisotne skuhal šampanjsko rižoto in razkril skrivnosti dobrih cup cake-ov. Odlično mu je asistirala voditeljica Anja Križnik Tomažin, pri kuhi pa so mu z velikim veseljem pomagali tudi nekateri znani Slovenci: v prvi vrsti sta bila Alenka Godec in Filip Flisar, kuharske nasvete so z zanimanjem poslušali tudi Tina Gorenjak, Manca Izmajlova, Samuel Lucas, Miki Vlahovič, Marika Savšek,  Živa Viktorija Turk, Alja Viryent Novak  in mnogi drugi.

Le dan kasneje je slavni kuhar kuhal tudi na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer je pripravil princeske s sirom, piščančnji zavitek presenečenja s solato iz testenin in čokoladne rezine z oreščki. Množica, ki je dodobra napolnila Kongresni trg je bila navdušena! Ne le nad kuharskimi mojstrovinami simpatičnega Nizozemca, temveč tudi nad njegovo prijaznostojo in odprtostjo. Še dolgo po končanem kuhanju se je rokoval z ljudmi, fotografiral, kramljal in delil avtograme.

Tri asistentke je slavni kuhar namreč izbral na podlagi izziva in vabila, ki je bil, da sodelujoči skuhajo svojo najljubšo jed, jo poslikajo, Rudolph pa je nato izbral tri srečneže, pomočnike, ki so kuhali skupaj z njim. Najbolj so ga navdušile Ana Lasič, Lara Lana in Tina Blatnik.

Pripravil bo potico

Simpatični in zgovorni Nizozemec, je bil pri nas sicer prvič in priznal, da o naših jedeh ne ve veliko, se bo pa z veseljem naučil skuhati kakšno tradicionalno slovensko jed. "V oddaji Rudolphova pekarna bom pripravil potico. Komaj čakam! Že na fotografijah izgleda slastna," je zaupal nasmejani kuhar, domov pa s tem namenom odnesel tudi debelo knjigo slovenskih receptov.

Rudolph v svetu kuhe uživa velik ugled; njegovi nasveti in recepti so dokaj preprosti, a največja pohvala je, da zna kuhati s širokim nasmehom in veliko ljubezni. In da za kuhanje zna navdušiti prav vsakogar. "Gledalce motiviram in jim povem, da zmorejo. Nočem izpostavljati stvari, ki bi jim lahko šle narobe, raje jih bodrim in govorim, da bo uspelo. Tudi meni se je že kdaj kakšen recept ponesrečil, sem se pa ob tem zagotovo naučil nekaj novega."

Rudolph je bil vesel tako številnega obiska, saj ni vedel, da ima toliko oboževalcev. Ti so mu tudi zaupali, da jih je spodbudil h kuhanju, kar si šteje v čast in pravi: "Kuhanje je za vse, to ni eliten šport."
 

Prejšnji članek10 najbolje oblečenih zvezdnic tega tedna
Naslednji članekVroče! Ashley Tisdale: Zalezovalec ji še vedno ne da miru!