Morska hrana za zdravo postavo: Losos in kozice.

Poleti se ljudje še posebno zavedamo pomena uravnotežene prehrane in izbire lahkotnih jedi, ki nam pomagajo ohranjati lepo postavo. Pri tem ima morska hrana pomembno vlogo, saj prinaša številne koristi za naše telo. Med najbolj priljubljene poletne jedi sodijo losos in kozice.

Losos

Losos velja za enega najbolj priljubljenih ribjih vrst zaradi svojega okusa in hranilne vrednosti. Gre za najboljši vir kakovostnih beljakovin, omega-3 maščob in mineralov, ki so ključni za zdravje srca in možganov. Pripravljen na žaru, pečen v pečici ali dodan v solato, je dobra izbira za lahkoten in hranljiv obrok v poletnih dneh. Dimljen losos je primeren, ko si zaželite zdrav zajtrk.

Losos
Vir: Instagram, @bowlsplatesbowls
Losos
Vir: Instagram, @bowlsplatesbowls

Kozice

Kozice se podajo k številnim jedem, kot so solate, testenine ali rižote. So nizkokaloričen vir beljakovin. Vsebujejo zelo malo maščob. Beljakovine v kozicah pospešujejo presnovo, hkrati pa zagotavljajo občutek sitosti, kar je pomembno pri uravnavanju telesne teže. Lahko jih pripravite na žaru, popečete ali dodate v solato.

Kozice
Vir: Instagram, @bowlsplatesbowls

Z združitvijo lososa in kozic v raznovrstne jedi in solate lahko v poletnih mesecih uživate okusne, zdrave in hranljive obroke, ki bodo koristili vaši postavi in zdravju.


Zadnje novičke

Prejšnji članekDogajala se je groza na košarkarski tekmi Luka Dončića! Upamo, da je z njim vse v redu
Naslednji članekHajdi (Poroka na prvi pogled) je pokazala svoj nosečniški trebušček