Osvežilne solate z rukulo, rakci, indijskimi oreščki in avokadom – raznolikost okusov v eni skledi.

Raznolika in zanimiva solata je odlična izbira za poletne dni, ko si želimo nekaj lahkega, osvežilnega in hranljivega.

Poletna solata
Vir: Instagram, @domsli22

Kombinacija različnih sestavin, kot so rukola, rakci, indijski oreščki, avokado in dodatki sadja in zelenjave, kot so fige, jagode, kumare, redkvice in melona, nam podari prijetno mešanico okusov. Poleg tega ima avokado številne blagodejne značilnosti, ki ga uvrščajo med enega najbolj zdravih sadežev.

Poletna solata
Vir: Instagram, @domsli22

Avokado je bogat vir zdravih maščob, vitaminov in mineralov. Vsebuje več nenasičenih maščob, ki prispevajo k zdravju srca in ožilja. Prav tako vsebuje veliko vlaknin, kar pomaga pri prebavi in ohranjanju zdrave črevesne flore. Avokado je vir vitaminov C, E, K, ki so pomembni za imunski sistem, kožo, kosti in dobro počutje.

Poletna solata
Vir: Instagram, @domsli22

Poleg tega avokado vsebuje tudi antioksidante, ki preprečujejo prezgodnje staranje. Ščitijo celice pred poškodbami. V kombinaciji z rukolo, rakci, indijskimi oreščki in sadjem, ki prinašajo dodatno vitaminsko vrednost, bo solata ne le okusna, ampak tudi zelo zdrava.

Poletna solata
Vir: Instagram, @domsli22

Pri pripravi solate se prepustite svoji domišljiji in eksperimentirajte z različnimi kombinacijami sestavin. Dodajte nekaj sveže rukole za pikanten okus, hrustljave indijske oreščke za dodatno teksturo in sladke fige in jagode za svežino. Mogoče ne boš niti potrebovala jesti kruha. Zraven si lahko privoščiš ribo, sir ali jajce.


Zadnje novičke

Prejšnji članekPoglejte, kako lepo ženo ima eden najboljših voditeljev pri nas, David Urankar
Naslednji članekBomo zmagovalca Kmetije po novem videvali v tej službi?