Ostrige: Kraljice morja.

Ostrige so morski sadeži z bogato zgodovino in izjemnim okusom. V zadnjem času so ostrige postale tudi pravi hit med ljubitelji morske hrane in prestižne restavracije jih uvrščajo med svoje najbolj ekskluzivne jedi.

Ostrige
Vir: Instagram, @ostraregal

Ostrige veljajo za enega najbolj romantičnih afrodiziakov, njihov izrazit okus in tekstura pa prepričata tudi najzahtevnejše gurmane. So dvoživke, ki živijo v morskih vodah in se prehranjujejo s filtriranjem mikroorganizmov iz vode. Zaradi svoje specifične prehrane imajo ostrige bogat okus, ki se razlikuje glede na vrsto in območje, kjer so vzgojene.

Ostrige
Vir: Instagram, @ostraregal

Ostrige se lahko uživajo na več načinov – surove, pečene, ocvrte ali gratinirane. Klasičen način uživanja ostrig so surove, s stisnjenim limoninim sokom ali omako z rdečim vinom. Ocvrte ostrige postrežene s hrustljavimi kruhki ali gratinirane v pečici s sirom so dobra izbira za tiste, ki želijo malo spremeniti tradicionalen način priprave.

Ostrige
Vir: Instagram, @ostraregal

Poleg izjemnega okusa imajo ostrige tudi veliko zdravstvenih koristi. Bogate so z beljakovinami, omega-3 maščobnimi kislinami, cinkom, železom in vitaminom B12, kar jih uvršča med enega najbolj hranljivih morskih sadežev. Prav tako pa naj bi imela uživanje ostrig tudi afrodizijski učinek in pozitiven vpliv na spolno moč. V zadnjem času so priljubljene ostrige s sadjem, kot je granatno jabolko ali pasijonka.

Ostrige
Vir: Instagram, @ostraregal

Dober tek!


Zadnje novičke

Prejšnji članekJe Miha Plasaj (Poroka na prvi pogled) s fotografijo razkril, kaj se je na koncu zgodilo z Olgo?
Naslednji članekManca Špik ne more verjeti verjeti, da je njena hči res lahko storila to