Mojstrica joge obraza in strokovnjakinja za superživila, Savina Atai, je pred kratkim s svojo jogo obraza navdušila tudi Američane, priznane učitelje joge in ljudi iz omenjene stroke. Uspelo ji je uresničiti svoje sanje in to ji je dalo pogum za to, da je iskreno spregovorila o tem, kaj se v velikem obsegu dogaja v svetu duhovnosti in samo pomoči.

Kot deklica je po svetu spremljala svojo mamo in od blizu videla veliko manipulativnih duhovnih učiteljev, ki so na vse možne načine izkoriščali svoje sledilke. Prepričana je bila, da jim ne more več nasesti.

Motila se je …

Stara je bila 26 let, ravno je napisala knjigo, v kateri se je soočala z vso svojo preteklostjo. "Ob pisanju se je odprlo toliko ran: smrt bratca, spolna zloraba maminega partnerja, ki je trajala več let …" Počutila se je osamljeno, rabila je pogovor in podporo in našla njega, svojega bivšega moža …

"Konec koncev je raziskoval iste teme, ki sem jih sama študirala od šestnajstega leta. Kot novinarka sem napisala prvi članek o njem, ter ga še mnogokrat predstavila širši javnosti. Vedel je, kako poškodovana sem in kako strah se me je odpreti.  Zagotovil mi je, da sem varna."

Z njim je imela redne terapije, Savina pa nanj ni nikoli gledala kot na moškega. Iz občutka hvaležnosti je začela še bolj podpirati njegovo delo, njegovi tečaji so pokali po šivih. Po dveh letih pa ji je on izpovedal ljubezen. On ljubezni do njega ni čutila, a se je čutila, da mu je dolžna za vse, kar dela zanjo.

"Dve leti je imel priložnost zbirati najbolj intimne podatke o meni in me poznati bolje, kot kdorkoli. Vedel je, kje so moje šibkosti in kaj potrebujem. Kaj rabim slišati. Študiral me je in imel me je naštudirano. Še mesece sem se upirala, potem pa sem popustila. Iz občutka dolžnosti. Moje rane, ki naj bi se z njegovo pomočjo zacelile, so se samo še bolj poglobile. Sovražila sem se in samo jokala. Vedela sem, kako narobe je to vse, bila sem kot zakleta. Z največjo muko sem se izvila iz tega odnosa in ga končala. Tudi ločila sem se," je iskreno povedala.


Zadnje novičke

Prejšnji članekNino Osenar so ukinili
Naslednji članekHajdi zdaj mamam ponuja dojenje sredi Celja