Poletje je prav gotovo čas, ko nam marsikatero poletno popoldne in večer uničijo nadležni komarji. Na trgu je veliko sredstev, ki nam pomagajo v boju proti komarjem in srbečim pikom, vendar pogostokrat le-ta vsebujejo večinoma sestavine, ki koži in telesu niso najbolj prijazne. Za učinkovito zaščito lahko sami poskrbimo z eteričnimi olji ali pripravki iz le-teh. Medtem ko ljudje uživamo v aromi eteričnih olj, komarji sovražijo določene vonjave, ki jih ta olja oddajajo in se jih bodo izogibali.

Za zaščito pred komarji uporabite eterična olja.

Priprava repelenta z eteričnimi olji je preprosta

Obstajajo različni recepti za doma narejene repelente proti komarjem z eteričnim oljem citronele, sivke, cimeta in eteričnega olja limonske trave. Ker ima vsak rad različne dišave, lahko eksperimentirate, dokler ne najdete tiste, ki vam ustreza. Pomembno je tudi vedeti, da repelenti proti komarjem uporabljajo vonjave, da zakamuflirajo vonj vašega telesa. Ker ima vsak človek drugačen vonj, tisto, kar deluje za vas, morda ne bo delovalo za vaše prijatelje ali družino.

Recept za izdelavo domačega pršila proti komarjem

Kis ali alkohol ter 70 kapljic eteričnega olja zmešajte in dodajte vodo (da do konca napolnite 100 ml stekleničko). Pred uporabo vedno dobro premešajte.

Opomba: koliko kapljic katerega olja date, lahko prilagodite vašim željam, le količina (70 kapljic vseh olj) naj ostane ista.

Naravni sprej proti komarjem
Sprej z eteričnimi olji učinkovito odganja komarje.

Eterična olja so odlična za blažitev posledic pikov komarjev

Piki komarjev pustijo rdečico, srbečico in so zelo neprijetnega občutka. Da se izognete srbečici in si lajšate mesto vboda, lahko v kokosovo olje dodate nekaj kapljic spodaj naštetih eteričnih olj.

  • Eterično olje poprove mete ima lahko hladilni občutek, ki bo vaše telo odvrnil od srbenja.
  • Eterično olje čajevca je antibakterijsko, protiglivično in protivnetno. To olje lahko nanesete neposredno na kožo, vendar nekateri morda ugotovijo, da preveč izsuši prizadeto območje.
  • Eterično olje sivke je znano po svojem pomirjujočem učinku. Komarji sovražijo vonj, zato lahko prepreči tudi prihodnje ugrize! To eterično olje je eno najbolj vsestranskih, zato ga boste lahko uporabljali za mnogo stvari v vašem domu.
pik-komarja
Ob piku komarja se pojavi rdečica in srbečica.

Pri izbiri eteričnih olj bodite previdni

Se sprašujete, če so vsa eterična olja na tržišču dobra? Naj vam odgovorimo, da niso.
Kakovost eteričnih olj na trgu ni natančno regulirana, zato je vaša odgovornost, da poskrbite in uporabljate vrhunske in visokokakovostne izdelke. V trgovini in spletni trgovini Alaja.si najdete široko ponudbo (100 % naravnih) eteričnih olj.

V trgovini Alaja je pester izbor eteričnih olj, s katerimi lahko pripravite repelent.

V trgovini in spletni trgovini Alaja.si si želijo ljudem pomagati pri lajšanju najrazličnejših zdravstvenih težav in jim ponuditi okolju in telesu prijazne izdelke.

Trgovina Alaja, VODNIKOVA CESTA 123A, 1000 Ljubljana

V njihovi ponudbi najdete biološko pridelane prehranski dodatke, namenjene zahtevnim bolnikom, ali pa zgolj ljudem, ki se zavedajo hitrega tempa življenja in si želijo nadgraditi svoje zdravje. Prav tako ponujajo kvalitetno naravno kozmetiko, namenjeno vsem starostnim obdobjem, 100 % naravna ekološko neoporečna rastlinska olja, namenjena negi kože ali pa uživanju za zdravje, eko pralna sredstva, naravne pripomočke za izvajanje lepotilnih kur in še mnogo več.

www.alaja.si

 

 

Sponzorirana objava.


Zadnje novičke

Prejšnji članekMarko Potrč vsem staršem svetuje tole! Preberite, ne bo vam žal!
Naslednji članekTara Zupančič je v prelepih zelenih kopalkah pokazala svojo zadnjico