Deli

Na slovensko televizijo prihaja najbolj provokativna serija Balkana!

Na Planet TV 7. januarja prihaja serija Sence nad Balkanom, v kateri imata pomembno vlogo tudi Sebastian Cavazza in Magnifico. Slednji je za provokativno serijo priskrbel glasbo, Sebastian pa je v njej igral in pustil močan vtis. Sebastian Cavazza v seriji igra v vlogi Gabriela Mahta, gosta iz Dunaja, ki v Beogradu išče izgubljeno ogrlico Romanovih. Sebastian je takoj pritegnil pozornost srbskega občinstva, tamkajšnji mediji pa so ga razglasili za slovenskega Georga Clooneyja.

Dramski triler Sence nad Balkanom se dogaja v burnem obdobju konec dvajsetih let prejšnjega stoletja na Balkanu – prostoru, kjer se križajo visoka politika, lokalni interesi, denar in kriminal. Kritiki so pohvalili privlačno atmosfero serije, nepričakovane preobrate in odlično odigrane like. Enega od njih je upodobil tudi Sebastian Cavazza, sicer pa v seriji poleg srbskih nastopajo tudi ruski igralci, medtem ko je glasbo za serijo ustvaril Magnifico. Čeprav gre za zgodovinsko-fikcijski spektakel, pa v glasbi ne primanjkuje glasnih kitar in umazanega rocka.

Igralci navdušujejo 

Glavna lika v Sencah nad Balkanom sta detektiva, ki raziskujeta umore. Inšpektor kriminalne policije Andra Tanasijević – Tane (Dragan Bjelogrlić) in njegov novi sodelavec, mladi forenzik Stanko Pletikosić (Andrija Kuzmanović) se v drugi polovici leta 1928 ves čas soočata z nepričakovanimi situacijami in preobrati. V Beogradu prevladuje napeto politično in družbeno vzdušje, v tem času pa v mestu pride do vrste nepojasnjenih umorov.

Dragan Bjelogrlić je tudi v Sloveniji znano ime, velik uspeh je med drugim dosegel s serijama Vratiće se rode in Montevideo. Prvi film Boško Buha je posnel kot deček leta 1978, od takrat pa je zaigral že v več kot 40 filmih, 20 televizijskih serijah in v več kot desetih gledaliških predstavah. Za svoje delo pred kamero je prejel več nagrad, nagrajen pa je bil tudi kot producent.

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.