Bruce Willis, znan hollywoodski igralec, ki smo ga lahko spremljali v filmskih uspešnicah ‘Umri pokončno’ in drugih, je hudo bolan.

Da je nekaj narobe z njim, se je sumilo že nekaj časa. Leto dni nazaj se je upokojil. Sedaj je njegova družina javila žalostno novičko. 67-letni igralec trpi za demenco.

Takole so zapisali:

“Odkar smo spomladi 2022 objavili Bruceovo diagnozo afazije, je Bruceovo stanje napredovalo in zdaj imamo bolj specifično diagnozo: frontotemporalna demenca (znana kot FTD). Na žalost so težave s komunikacijo le eden od simptomov bolezni, s katero se sooča Bruce. Čeprav je boleče, smo olajšani, ko končno vemo jasno diagnozo. FTD je kruta bolezen, za katero mnogi med nami še nismo slišali in lahko prizadene vsakogar. Pri osebah, mlajših od 60 let, je FTD najpogostejša oblika demence in ker lahko diagnoza traja leta, je FTD verjetno veliko bolj razširjena, kot vemo. 

Ni še zdravil za to bolezen, kar je kruta realnost, za katero upamo, da se bo v prihodnjih letih lahko spremenila. Ker Bruceovo stanje napreduje, upamo, da bo mogoče pozornost medijev usmeriti v širjenje zavedanja o tej bolezni, ki potrebuje veliko več ozaveščenosti in raziskav.”

Bruce Willis je neozdravljivo bolan. Vir: Instagram
Bruce Willis je neozdravljivo bolan. Vir: Instagram

Izjavo je delila njegova nekdanja žena in mati njegovih otrok – Demi Moore.

 


Zadnje novičke

Prejšnji članekArijanna Sara di Palma (Sanjski moški) je zapustila Slovenijo
Naslednji članekTim Kores Kori pristal v bolnišnici. Kaj se je zgodilo?