Priznana energetska svetovalka Elena Seničar, ki vsako leto uspešno napove kar nekaj odmevnih dogodkov v Sloveniji, opozarja, da bi lahko Boris Kobal storil samomor.

Glede na današnjo novico, da je upravni odbor Šentjakobskega gledališča odločil, da Borisu Kobalu zaradi plagiata izredno odpove pogodbo o zaposlitvi, se je odzvala Seničarjeva, ki opozarja, da čuti, da ima igralec izredno hude psihične težave. Svari, da se zna zgodit, da bi lahko naredil samomor.

“Prav vsi mi celo življenje živimo po principu plagiatov. Že ko smo otroci, posnemamo starše – kar je neke vrste plagiat. Ko hodimo v šolo, prepisujemo od sošolcev. Tudi to je neke vrste plagiat. Življenje se nadaljuje v dobo adolescence in kot najstniki stremimo za dejanji velikih idolov, jih kopiramo ter se hočemo z njimi poistovetiti. Tudi TO je plagiatorstvo. Kasneje v življenju sledimo motivacijski izjavam, besedam in mislim, jih kopiramo … vidite, vsi MI smo plagiatorji! Slovenija pa se je zdaj spotaknila ob Borisa Kobala in zdaj se vsi nad njim zgražamo, izživljamo! Ne vidimo pa več, koliko umetniških del je ustvaril, koliko ljudi je razvedril,” pravi Elena, ki še dodaja, da nam je Kobal samo kot zrcalo pokazal določene pomanjkljivosti, ki jih imamo v zakonih. “Zdaj pa mi dobesedno s tem ubijamo človeka.”