Špela pravi, da govejo juhco naravnost obožuje! Zaupala nam, je kaj vse da v lonec sama, da je juha karseda okusna.
SESTAVINE:
1/2 kg govejega mesa
5 korenčkov (2 rumena+3 rdeče)
peteršilj + zelenje
zelena
1/4 zelene paprike
1 precej rdeč paradižnik
10 zrnc popra
1 lovorjev list
1 majhna čebula ,ki jo prej “zažgeš” na električni plošči…
sol
V 2 litrih hladne vode pristavimo meso, ki ga čim hitreje zavremo. Ko tekočina zavre, temperaturo zmanjšamo, da juha komaj vidno vre. S površine s penovko ali z manjšim žičnatim cedilom pobiramo pene.Medtem čebulo po prerezani strani popečemo na štedilnikovi plošči ali na suho v manjši ponvi, nato pa jo pretaknemo z lovorovim listom in s klinčkoma.V lonec dodamo vse ostale sestavine, razen majhnega šopka peteršilja in soli. Napol pokrito počasi kuhamo 120-180 minut. 10 minut pred koncem kuhanja juho posolimo.V juho zakuhamo domače rezance ali pa jo serviramo z zlatimi kroglicami.
Pa dober tek!
Zadnje novičke
- Jerneja Ropas se že stiska z njim v postelji, a ne z Markom
- Gregor Kirsch, bivši partner Špele Grošelj, je z dejanjem šokiral
- Trije stili belih nohtov, s katerimi boš zablestela ob poletnih večerih
- Denis Avdić se poslavlja
- Poglejte, kako lepo ženo ima Mojmir Šiftar (MasterChef Slovenija)
- Poroka na prvi pogled: Stvari so šle predaleč, bo morala posredovati policija?
- To je povedala Andreja ob odhodu iz kuhinje MasterChef Slovenija
- Gaja Filač (Skrito v raju) v objemu tega znanega (poročenega) Slovenca