Špela pravi, da govejo juhco naravnost obožuje! Zaupala nam, je kaj vse da v lonec sama, da je juha karseda okusna.

SESTAVINE:

1/2 kg govejega mesa
5 korenčkov (2 rumena+3 rdeče)
peteršilj + zelenje
zelena
1/4 zelene paprike
1 precej rdeč paradižnik
10 zrnc popra
1 lovorjev list
1 majhna čebula ,ki jo prej “zažgeš” na električni plošči…
sol

V 2 litrih hladne vode pristavimo meso, ki ga čim hitreje zavremo. Ko tekočina zavre, temperaturo zmanjšamo, da juha komaj vidno vre. S površine s penovko ali z manjšim žičnatim cedilom pobiramo pene.Medtem čebulo po prerezani strani popečemo na štedilnikovi plošči ali na suho v manjši ponvi, nato pa jo pretaknemo z lovorovim listom in s klinčkoma.V lonec dodamo vse ostale sestavine, razen majhnega šopka peteršilja in soli. Napol pokrito počasi kuhamo 120-180 minut. 10 minut pred koncem kuhanja juho posolimo.V juho zakuhamo domače rezance ali pa jo serviramo z zlatimi kroglicami.

Pa dober tek!


Zadnje novičke

Prejšnji članekFOTO: Lindsay in Sam sta par!
Naslednji članekBrez spolnega odnosa šest mesecev