V osmih televizijskih oddajah bodo gledalci lahko spremljali dva ameriška šefa, ki bosta v potovanju čez različne konce in kraje naše dežele odkrivala lokalno-tradicionalne jedi, spoznavala njihove sestavine in način priprave. Slovenijo bosta tako aprila obiskala vrhunska kuharska šefa Lenny Russo in Cassie Parson. Šef Russo bo potoval in raziskoval po zahodnem delu Slovenije, šefinja Parson pa po vzhodnem. Oba veljata za vneta zagovornika filozofije ''z vrta na krožnik'' in se lahko pohvalita z bogatimi izkušnjami s področja gastronomije.

Šef Russo je bil doslej štirikrat nominiran za najprestižnejšo ameriško nagrado s področja gastronomije, nagrado Jamesa Bearda, letos pa je bil omenjen na slavnem seznamu 100 najboljših restavracij, jedi in kuharjev kulinarične revije Saveur. Je lastnik in glavni kuhar v restavraciji, ki zagovarja načelo lokalno pridelane hrane in obsega tudi tržnico, ter član svetovalne delovne skupine za organsko hrano v Minnesoti.

Šefinja Parsons ima svojo kmetijo in je strastna zagovornica tradicionalne ameriške hrane, pridelane po načelu trajnostnega razvoja. V svoji restavraciji uporablja samo hrano, pridelano v oddaljenosti največ 100 milj od mesta Charlotte, kjer živi. Od skromnih začetkov s stojnico s hrano je bila leta 2011 imenovana za gostinko leta v Severni Karolini, lani pa izbrana za ameriško zeleno podjetnico leta.

Kulinarično potovanje po Sloveniji se bo pričelo že v aprilu, maja pa boste na svoj račun prišli tudi gledalci POP TV.


Zadnje novičke

Prejšnji članekSelena Gomez: Odslej solo pevka, nič več v skupini?
Naslednji članekVroče! Prisluhni novemu duetu Justina Bieberja in Will.i.am-a!