Kraljeva družina je strta in popolnoma na tleh.

V 83. letu starosti je ponoči umrl princ Henrik, mož danske kraljice Margarete II. To so v jutranjih urah sporočili iz danske kraljeve palače. Zdravje v Franciji rojenega člana danske kraljeve družine se je začelo slabšati lansko leto, minuli mesec pa so ga hospitalizirali zaradi pljučnice.

Princ Henrik je umrl med spanjem na gradu Fredensborg, ki je okoli 40 kilometrov oddaljen od danske prestolnice Koebenhavn, ob njem pa so bili kraljica in njuna sinova Frederik in Joachim, so še sporočili iz danske kraljeve palače.

Dogodek so žal pričakovali 

Princ Henrik, ki se je rodil v Franciji, je januarja zaradi pljučnice pristal v bolnišnici Rigshospitalet. Tam so mu zdravniki odkrili tudi benigni tumor na levem pljučnem krilu. Že septembra lani so sporočili, da Henrik trpi za demenco.

Ko se je njegovo zdravstveno stanje v začetku februarja začelo slabšati, je njegov sin in prestolonaslednik Frederik prekinil obisk na olimpijskih igrah v Južni Koreji in se vrnil domov. V torek so princa iz bolnišnice prepeljali domov na grad Fredensborg, kjer naj bi preživel zadnje dni.

Prejšnji članekTako vam za valentinovo čestitata zapeljivi Slovenki
Naslednji članekMojca je mesec dni po koncu šova videti neverjetno