Po dobriem desetletju se na glasbene odre vrača skupina Spice Girls, sicer z eno članico manj, saj se Victoria Beckham ne bo vrnila.

PREBERITE TUDI:  Mel B, bivša Spice Girls, razkrila svoje težave

Spomnimo

Svojo pot so začele davnega 1994. Skupino je sestavljalo pet članic, ki so kasneje prevzele vzdevke, ki so jim jih nadeli oboževalci: Melanie Brown (»Scary Spice«), Melanie Chisholm (»Sporty Spice«), Emma Bunton (»Baby Spice«), Geri Halliwell (»Ginger Spice«) in Victoria Beckham, rojena Adams (»Posh Spice«).

Njihov prvi album je bil zaslužen za velik preboj najstniške pop glasbe v devetdesetih, prodali pa so več kot 28 milijonov izvodov.

Leta 1998 je skupino najprej zapustila Geri Halliwell, ki je trdila, da je med njimi preveč razlik, zato se je odločila za samostojno pot. Punce so takrat imele krajši glasbeni premor, a so se avgusta 1999 vrnile na sceno in posnele tretji album, ki žal ni bil tako uspešen, zato se je skupina razšla.

Leta 2007 so se zopet združile, a le za kratek čas, izdale so album najboljših hitov in nastopile na nekaj koncertih, večino pa so jih odpovedale. Skupaj so še nastopile na zaključku poletnih olimpijskih iger leta 2012, od takrat je skupina mirovala, vse do danes.

PREBERITE TUDI: Mel B v družinskem nasilju?!

loading...

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite komenetar
Vpišite svoje ime