Deli

V kinematografe je prišel nov slovenski film, drama Prebujanja, v kateri so se razgalila številna slovenska odmevna imena.

Prva predvajanja filma imajo odličen odziv. Kar niti ni takšno presenečenje, saj v njem nastopajo slovenski zvezdniki, kot so Katarina Čas, Jurij Zrnec, Saša Pavlin Stošić, Sebastian Cavazza, Jana Zupančič, Primož Pirnat,in Petja Labović ter Branko Šturbej kot poseben gost.

O zgodbi:

Vseh šest osrednjih likov na videz mučijo drugačne težave – eden od njih se znajde v aferi s četrt stoletja mlajšim dekletom, drugi se sooča z zatonom lastne kariere, tretji sreča ljubezen izpred dvajsetih let … – v resnici pa se vsi ukvarjajo z istim pomembnim vprašanjem: kako naprej?

Robert (Sebastian Cavazza) se je pravkar ločil in preselil na svoje. K njemu se priseli njegova študentka Jana (Saša Pavlin Stosić), ki mu vedno bolj narekuje svoj hišni red. Kadar se poskusi upreti, ga preglasi s svojimi “Lolita” zvijačami.

Uspešnega fotografa Marcela (Jurij Zrnec) sredi noči prebudi telefonski pogovor žene Ule (Katarina Čas), iz katerega razbere, da bodo fotografije, katerih avtorica je, razstavljene na pomembni razstavi. Uprizori eno od svojih sarkastičnih predstav, ki se konča s prepirom.

Jonas (Primož Pirnat) in Karmen (Jana Zupančič) se po dvajsetih letih srečata na Marcelovi razstavi. Ogenj, ki je včasih gorel med njima, se spet razplamti in skupaj se znajdeta v hotelski sobi.

Vseh šest glavnih junakov pa poveže zadnji pretresljivi prizor filma …

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.