Tanja Ribič je pred prazniki doživela neprijeten dogodek, ko se je izgubil njen dolgoletni pasji prijatelj, ki ga ima doma pri svoji mami, pri Ponikvi pri Šentjurju.

Psa Mikija je tako iskala na področju Rogle, Slovenske Bistrice, Pohorja in Zreč, za pomoč pa prosila tudi vse svoje prijatelje na Facebooku. “Vaščani so pokali s karbidom in revček je odlutal. Drugi dan so ga še videli… ko bi vsaj vedeli, če je še živ! Ima štirinajst let in pol, a je vitalen (čeprav malo naglušen in slaboviden). Zelo zelo zelo ga pogrešamo…,” je zapisala pred dnevi, nato pa se lotila intenzivnega iskanja.

Ko so ga že skoraj ujeli, je pobegnil. Naposled je le uspelo, saj so Tanji pomagali ljudje iz Zlakove pri Zrečah. “Na koncu po lovu po gozdovih in slemenih so ga obkolili v potoku v globeli in me poklicali. Midva pa sva pridrvela iz sosednje vasi. V šoku je Miki verjel, da sem jaz, šele ko me je povohal. Kako je tekel, ne vem, saj ko sem ga dvignila, lahkega kot peresce, je bil ves ohlepen,” je dogodek opisala Tanja.

“Vidite, kaj naredi volja do življenja? 15 let in prehodi preko 30 km gorskih poti! Devet dni agonije brez hrane in počitka! Leta niso ovira! In zakaj je zbežal? Doslej ni naredil koraka brez mene, ker pa je bilo malo preveč velikonočnega pokanja, se mu je zmešalo! Prosim, spomnite se, da nekdo zelo trpi zaradi pokanja, odrecite se temu, itak bizarnemu, “užitku”. Kres ja, pokanje ne! Lepe praznik,” je še dodala, poprej pa objavila ganljivo fotografijo …

Zdaj jo mnogi sprašujejo kako je njen dolgoletni prijatelj. “Prvi večer smo mu pobrali pribl. 50 klopov, drugi dan je samo ležal in jedel in ogromno pil (ugotovili smo, da je jedel kamenje in neko folijo) in šele včeraj sem ga skopala, ker ga nisem hotela dodatno vznemirjati. In zdaj je ze skoraj stari Miki, le da me zdaj pa sploh ne spusti izpred oči.”

Srečen konec …


Zadnje novičke

Prejšnji članekTimu Gajserju pokal podelil harmonikaš Robert Goter
Naslednji članekFoto! Tako ljubko so praznovali Beckhamovi