Da ima Tanja Žagar poleg pevskega talenta še izjemne kuharske sposobnosti, je dokazala že večkrat. Ravno nekaj dni nazaj je svojim spletnim prijateljem razkrila, kako pripravlja enostavno orehovo pecivo. Celo izvirno ime za takšna enostavna peciva si je izmislila.

Tokrat je mamica dven malčkov (Karla in Marine) šla še korak dlje in pripravila precej bolj zapleteno sladico. Poimenovala jo je bela princeska.

Instagram Tanja Žagar

Recept za Tanjino belo princesko

Takole je zapisala:

“Podlaga: 120 g masla stopiš, 250 g mletih piškotov, malo ledenega čaja ali kakšnega drugega soka *vse troje premešaš, potlačiš ob dno pekača in daš za pol ure v hladilnik Krema: 400g kremega sira, 40-50g sladkorja v prahu, 150g bele čokolade(stopiš), 200g sladke smetane stepeš *vse sestavine zmešaš, na koncu dodaš še stepeno smetano in kremo namažeš na piškotno dno. Daš za 3 ure v hladilnik. Preliv: z žlico zmešaš 150g stopljene bele čokolade in 120g sladke smetane(je ne stepaš) * preliv poliješ in razmažeš po kremi ter daš belo princesko še za pol ure v hladilnik. Okrasiš z piškotnimi drobtinami.” 

Vir: Instagram Tanja Žagar

 


© Članek je avtorsko delo portala www.tocnoto.si. Kopiranje in reproduciranje brez pisnega dovoljenja je prepovedano.
Prejšnji članekZmagovalec Kmetije 2021 si je zmago zaslužil!
Naslednji članekSavina Atai le razkrila, v katero državo se je preselila