Včeraj so v Unionski dvorani v Ljubljani na prestižni podelitvi nagrad Elle Style Awards 2017 podelili nagrade za najboljše kreativne dosežke in stil na slovenskem modnem področju.

Foto: Primož Predalič

Vrhunec dogodka Elle Style Awards 2017, ki ga je povezovala Pia Zemljič, je bila nagrada Elle življenjsko delo. Prejel jo je legendarni fotograf Stane Jerko, ki je v slovenskem prostoru s svojim delovanjem oral ledino in pustil nepozaben pečat. Njegove fotografije nam pripovedujejo na tisoče zgodb iz sveta mode ter ovekovečujejo marsikatero našo znano osebnost. Vedno nadvse profesionalen kavalir stare šole je z modnimi pa tudi drugimi fotografijami desetletja polnil tako rekoč vse vidnejše tiskane medije. Delo, s katerim si je vse življenje služil kruh, pa še danes, ko je dopolnil 80 let, ostaja njegova prva aktivnost.

Kdo izstopa med medijskimi obraz?

V kategoriji medijskih obrazov so bile med nominirankami Ajda Smrekar, Nina Pušlar in Tara Zupančič. Nagrada je šla v roke medijski osebnosti, ki navdušuje z močno prezenco, neizčrpno energijo, ustvarjalnim potencialom in stilom – Tari Zupančič. Vilinska Tara je s svojo pristnostjo in eleganco zagotovo ena od najbolj priljubljenih in zanimivih obrazov. Prireditve pa se je tokrat udeležila v družbi svojega srčnega izbranca, glasbenika Tomija Megliča. Skupaj zagotovo postajata eden izmed najbolj prepoznavnih in stilsko dovršenih medijskih parov.

Foto: Aleksandra Saša Prelesnik

Dogodka Elle Style Awards 2017 so se udeležili tudi: lastnik in predsednik uprave Adria Media Ljubljana Tomaž Drozg, modna voditeljica Lorella Flego, voditelj David Urankar, modna oblikovalka Nina Šušnjara, igralec Miha Rodman in mnogi drugi znani obrazi. Za glasbeno poslastico pa je poskrbel vedno odlični Magnifico in skupina The Frajlice.

Pa ostali nagrajenci?

Preostali nagrajenci v bolj modnih kategorijah pa so bili: Nagrado za modnega oblikovalca leta je prejel Peter Movrin. Ženska osebnost leta je baletna plesalka Sanja Nešković Peršin. Andrej Škufca, štirikratni svetovni prvak v standardnih in latinsko-ameriških plesih, je postal moški leta. Mlada obetavna modna oblikovalka Maja Leskovšek je prejela nagrado za mladi talent. Nagrado za vrhunske oblike pa je prejela blagovna znamka Pikka, ki sta jo ustanovila arhitekta biroja Raketa, Katjuša Kranjc Kuhar in Rok Kuhar.


Zadnje novičke

Prejšnji članekTina Maze je takole potrdila nosečnost
Naslednji članekJasna Kuljaj ima za vse pomembno opozorilo