Ko so lansko leto pevec Matjaž Jelen, kitarist Bor Zuljan ter bas kitarist Cveto Polak k sodelovanju povabili še bobnarja Romana Rateja in klaviaturista Saša Gačnika – Svarogov in se skupaj pojavili na odru festivala Pivo in cvetje, so so si njihovi oboževalci želeli samo eno – da Šank rock ustvari nove hite in da se znova vrnejo na glasbene odre. Tako se je rodila ideja o Zlatorogovi turneji ponosa, ki bo trajala kar dve leti in katere prvi koncert je bil ravno v torek.

V Križankah so se Šank rokovcem pridružili tudi številni glasbeni gostje, s katerimi je skupina ustvarjala v preteklosti. Tako smo na odru lahko videli Tinkaro Kovač, ki je skupaj z njimi zapela legendarnega Metulja, 6pack Čukurja s pesmijo Dej bolj naglas. Manjkala ni niti Natalija Verboten s Hočeš nočeš in eden prvih kitartistov skupine, Zvone Hranjec Đoka s pesmijo Jaz nimam noč za spanje.

Sledil je vrhunec večera – Pravljica o mavričnih ljudeh, pri kateri se jim je na odru pridružila ena in edina slovenska smučarska šampionka Tina Maze.

Koncerta se je udeležilo tudi ogromno znanih Slovencev in glasbenih kolegov, ki so prišli podpret Restart zasedbe Šank Rock.


Zadnje novičke

Prejšnji članekMisel dneva: Kakšna je?
Naslednji članekVAU! Klemen Bunderla se je preobrazil tudi v resničnem življenju