Pravi, da ko je pozneje začela premišljevati o tem, je bila seveda nekoliko razočarana, vendar pa dodaja, da se je bolj pripravljala za nastop petnajsterice kot ožjega izbora. Trenutno še uživa v naslovu miss Universe, že čez mesec dni pa bo dobila svojo naslednico. Tjaša je prve dni novega leta namenila pisanju zadnjih strani detektivskega romana in upa, da ga bo kmalu tudi izdala. Dela ima še vedno dovolj, kljub temu pa ne zanemarja študijskih obveznosti.

Tjaša nam je zaupala, da so bili doma veseli, saj glede hrane kot majhna deklica ni bila izbirčna. Spominja se, da ni marala čokolešnika in ji je takoj, ko ga je zagledala pred seboj, postalo slabo. Rada je imela preprosto hrano, kot je kruh in skuta, ki jo je pogosto malicala skupaj z babico. Pravi, da ima o tem tudi dokaze-fotografije, na katerih je vsa umazana okoli ust.

Tako kot takrat, ko je bila še otrok, pa tudi danes ni izbirčna. Rada eksperimentira z različnimi kuhinjami, kot sta mehiška ali kitajska. Je skorajda vse, ne brani se niti pekoče hrane. Še vedno pa ne mara čokolešnika, pa tudi jogurti ji ne dišijo preveč. Prav tako ni ravno navdušena nad suhim sadjem.
Ko pomisli na sladice, pove, da ni ena tistih, ki jih obožujejo, vseeno pa najraje poseže po dobrih piškotih, babičini potici ali tiramisuju, ki ga pripravi sama.
Mnogo žensk ima obdobje, ko se ne počutijo dobro v svoji koži. Kaj pa Tjaša? Je bila kdaj nezadovoljna s seboj?
”Seveda sem se počutila nezadovoljno, še posebno v puberteti, ampak potem ti dnevi minejo in si zopet postaneš všeč.”

Hujšala ni nikoli, je pa že pazila, kaj je jedla. Povedala nam je, da si je nekoč teden dni kuhala neko prečiščevalno juho, a je nato kmalu odnehala.
Tjaša se s svojim fantom večkrat odpravi na večerjo v katero izmed restavracij. Vendar se ji, če nekajkrat zapovrstjo je zunaj, v restavraciji, gostilniška hrana nekoliko upre. Zdi se ji namreč, da ima imajo vse jedi enak okus.
”Sem pa znana po tem, da vedno naročim napačno jed in potem ‘kradem’ pri fantu,” je dodala v smehu.

Z zdravo prehrano se ne obremenjuje preveč. Poje tisto, kar ji v danem trenutku najbolj tekne. Je pa res, da vedno uživa le črn kruh in se izogiba mleku.
Njeni razvadi sta sladoled ter čokolada. Med sprehodom po mestu pa jo najbolj privablja vonj praženih mandljev.

(Eva-Katja Ropoša)


Zadnje novičke

Prejšnji članekChris Rock na naslovnici revije Rolling Stone
Naslednji članekParis z Benjijem in opico