Na POP TV v marvu prihaja že 6. sezona MasterChef Slovenija. Pod budnim očesom treh sodnikov Luke Jezerška, Karima Merdjadija in Bineta Volčiča se bo v kuhinji, za veliko nagrado 50.000 €, borilo kar 16 tekmovalcev.

ANA POTOČNIK
22 let | Piran

Ana prihaja z Obale in pravi, da bo letos vrnila pokal na Primorsko. Kot deklica se ni najbolj videla v kuhinji, a je bilo to njeno prvo študentsko delo: »Želela sem si biti umetnica, a nisem vedela, kakšne vrste. Zdaj sem se našla v ustvarjanju slaščic.« Kot najbolj zanimivo jed, ki jo je do zdaj pripravila, omeni jagodni kaviar. In česa v kuhinji ne mara? »Ne maram lupiti in rezati čebule,« pove in doda, da tudi pomivanje ni njeno najljubše opravilo.

IZA LOGAR
24 let | Ljubljana

Iza je osebna trenerka, ki ima poseben odnos do hrane in njena želja je, da ga predstavi tudi gledalcem. S kuhanjem se je srečala v mamini kuhinji, kjer je bila prva pomočnica pri mešanju juh: »To sem počela takoj, ko sem bila dovolj velika, da sem videla čez štedilnik, pred tem pa sem bila zadolžena za pogrinjke.« Svoj kuharski navdih vedno najde v mami in babici. Njena kuharska specialiteta so italijanski cappellacci, polnjeni z oranžno bučo.

JERNEJA TROFENIK DIMNIK
 35 let | Sveti Jurij ob Ščavnici

Jerneja o svojih kuharskih začetkih pove zanimivo zgodbo, saj je začela kuhati kot šestletna deklica: »Starši so bili veliko v službi in nekaj sem morala jesti, tako da sem prvič spekla palačinke.« Strast po sladkem je ni minila, saj pravi, da želi nagrado porabiti za odprtje lastne slaščičarne, da ne bo treba vzeti kredita, doda. Čeprav je zaprisežena slaščičarka, pa kot svojo specialiteto navede: »Goveja jetrca ala Neja, niso še jedli boljših.«

KAJA BALENTIČ
23 let | Hrvatini

Kaji je bilo pri 14 letih dolgčas in se je odločila, da bo »za foro«, kot sama pravi, spekla mafine. »Odlično so mi uspeli in ugotovila sem, da mi gredo takšne stvari dobro od rok,« pove in doda, da je njena največja kuharska podpornica mama: »Vedno mi nudi pomoč in podporo. Naučila me je, da je vredno slediti svojim sanjam.« Sodnike bo poskusila navdušiti z novimi idejami in tehnikami ter svežino na krožnikih. Skrivna sestavina vsakega krožnika pa je prepražen česen in čebula na olivnem olju.

KAJA JURAČ
30 let | Bleiburg

Kajo v življenju vodi moto: življenje je igra, igraj jo. In tako prihaja v MasterChef, kjer želi odigrati najboljšo kuharsko igro in zmagati. »Z oddajo si želim odpreti nove poslovne priložnosti,« pojasni mamica dveh otrok, ki je po poklicu kozmetičarka. Njena prva kuharska mojstrovina je bila svinjska ribica, za kuhanje pa jo je, zanimivo, navdušil oče.

KRISTINA JAKOPIČ
28 let | Žirovnica

Kristina je cvetličarka in organizatorka porok, ki si želi z nastopom v oddaji svojo poročno ponudbo razširiti tudi na kulinarično področje. Ko jo vprašamo, kdaj se je prvič srečala s kuhalnico, v šali pove, da kot otrok, ko so jo z njo čez rit. Kot svojo kuharsko mojstrovino navede govejo juho, raje kot mericam pa sledi občutku, a ta se vedno ne izteče po željah, saj je žgance po maminem receptu zažgala.

MOJCA KRAVINA
42 let | Maribor

Mojca je podjetnica, ki ponosno ustvarja pekoče omake Pekočko. Že v osnovni šoli se je lotevala peke, ko je pripravila božično pecivo. Kuho ima v družini, saj jo je zanjo navdušila babica, pa tudi mama, oče je poskrbel, da zna pripraviti ribe, zdaj pa najraje kuha s partnerjem, ki jo je naučil različnih tehnik. Sodnike bo poskusila navdušiti z dvobarvnimi ravioli, v kuhinji pa se najraje loti sekljanja.

TANJA PIRC
50 let | Kamnik

Tanja pravi, da je bila kuha, ko so bili njeni trije otroci še majhni, nujno zlo, zdaj pa v njej uživa. Zanimiva je njena odločitev za sodelovanje v oddaji MasterChef, saj si je to podarila za svojega abrahama. Kot svoj največji eksperiment navede čokolado z neobičajnimi sestavinami, kot so smrekovi vršički in rušovje, največja nagrada pa je, ko si prijatelji zaželijo še. V kuhinji, kjer na dan preživi dve do tri ure, najraje pripravlja kremne juhe, najbolj pa se brani lupljenja granatnega jabolka.

EVA KASTELIC
21 let | Medvode

Eva je prava svetovljanka, saj se je z družino veliko selila po Evropi, trenutno pa študira v Veliki Britaniji. Čeprav je njen največji kuharski navdih njena mama, pa recepte, kot je značilno za mlade generacije, rada išče na Pinterestu ali kanalu Tasty. Za svojo prvo kuharsko »mojstrovino« navede piškote v obliki Telebajskov, ki pa so, kot se spomni, končali v smeteh, saj niso bili okusni. Kuha po občutku in skromno pove, da si ne bi upala staviti, da bi katera od njenih jedi sezula sodnike.

GAŠPER PEKLAJ
29 let | Ljubljana

Gašper je računalničar, ki se je najprej naučil speči jajca na oko, sledile so palačinke, pudingi: »In ostale manj instant jedi, ki so bile za sedemletnika neverjetna izkušnja k samoupravi.« Izda nam tudi svojo kuharsko skrivnost: »Nekoč sem se zmotil in polento, ki je bila priloga golažu, sladkal.« Sodnike bo poskusil navdušiti s karakterjem in prezentacijo. Obstaja pa jed, ki je res ne kuha, in to so vampi.

JERNEJ SMOLINGER
26 let | Ptuj

Jernej je preprost fant, ki uživa ob ritmih harmonike in kuhe. Za kuho ga je navdušila mama, svoje prve kuharske mojstrovine se ne spomni, a pravi, da jo je zagotovo prva poskusila prav mama. Nikoli ne kuha po receptu, ampak iz glave, tako da bo receptura v kuhinji MasterChef zanj velik izziv. In njegova najslabša jed? »Kuhal sem kašico za svojo hčerko in videti je bila okusna. Ko sem jo poskusil, sem lahko mimiko njenega obraza samo potrdil. Res je bilo zanič.«

MIHA ROBNIK
39 let | Nazarje

Miha se je kuhe lotil po ločitvi, da se je lažje povezal s sinovoma. Takrat je tudi začel nastajati vlog Dans fotr kuha. Svojo kuhinjo opiše z besedami: v njej vlada kreativni kaos. A včasih se mu zgodi pravi kaos, saj je jutranjo kavo že »sladkal« s citronko ali pa šest ur pekel pečenko in na koncu ugotovil, da je pokvarjena, a na srečo je ni zaužil. Kot kuharsko specialiteto navede turško kavo, sodnike pa bo navdušil s hitrim učenjem.

PETER MUŽIČ
45 let | Nova Gorica

Peter se je s kuhinjo srečal že pri osmih letih, ko je z babico pripravljal sladke kreme, ki sta jih z bratom jedla ob gledanju risank. Pravi, da raje kuha, kot peče: »Pri kuhanju imaš jed vedno na očeh, pri peki pa daš v pečico, nastaviš temperaturo in upaš, da bo v redu.« Do vseh sodnikov goji strahospoštovanje, a če bi izbiral, s kom bi kuhal, bi izbral Bineta.

SANDI KOMLANC
57 let | Domžale

Sandijevi prvi kuharski spomini sežejo v vojsko, kjer je bil sprva ostrostrelec, potem pa je za vojake kuhal kavo. Prvih jedi se zelo dobro spomni, saj je, ker so bili vojaki zelo lačni, piščanca razkosal na trideset delov in ga kuhal v veliki količini masla. Jed, ki so jo poimenovali papi-koko, je bila odlična. Zdaj najraje kuha morske jedi. Če bi izbiral, s kom od sodnikov bi najraje kuhal, bi izbral Luka, ker pravi, da ima družina Jezeršek podoben pogled na podjetništvo, kot ga je imel on sam.

ŽAN MILOSAVLJEVIČ
30 let | Ljubljana

Žan si želi, da bi z zmago šel na svoje, saj je trenutno vodja gostinskega lokala. Rad kuha po občutku in nekoč se je njegovo eksperimentiranje izkazalo kot prava neumnost. Opiše nam svoj podvig: »Največji eksperiment v kuhinji sem izvedel, ko sem bil še mlad in neumen ter sem v vrelo olje stresel kocke ledu in opazoval, kaj se bo zgodilo. Kmalu je sledila prava manjša eksplozija.« Vsaj enkrat na dan si pripravi topel obrok, njegova specialiteta so burgerji.

ŽIGA DERŠEK
25 le t| Šmartno ob Paki

Žiga je pevec in radijski voditelj, ki rad kuha, saj to dela že od otroštva, ko je pri babici kuhal z vodo in zelenjavnimi kockami. Kot specialiteto navede jabolčno pito, ki jo poznamo vsi, a on naredi drugačno. Njegova najbolj zvesta ocenjevalka je njegova zaročenka, ki vsako jed preizkusi. Žiga pravi, da ima sanjsko dekle in napisal ji je pesem Za njo.


Zadnje novičke

Prejšnji članekTako izgleda Tamara Korošec po bolečem razhodu
Naslednji članekJennifer Lopez se je le pokazala brez lasnih podaljškov