Maturantski plesi in četvorka so mimo, sedaj gre zares! Matura je pred vrati in dijaki četrtih letnikov se že pospešeno pripravljajo nanj. Nekateri so živčni, drugi malo manj, tretji še kar čakajo…
 

Uredi zapiske!
V tem tednu si zadaj nalogo, da zbereš in urediš vse zapiske, ki jih imaš za predmete, iz katerih boš opravljal maturo. Zapiske za posamezen predmet zberi na enem mestu. Tiste neuporabne vrzi stran, osredotoči se le na glavne! A naj te ta naloga ne zavede – res, da se sliši precej enostavno, a urejanje zapiskov je zahtevna naloga in dolgotrajen proces, zato si za to vzemi vsaj dva do tri dni, saj imaš več predmetov, ne le enega! Tako boš lahko že v nedeljo ali s ponedeljkom  pričel/a z intenzivnim ponavljanjem.
 

Prosi za mir!
V obdobju pred izpitom ponavadi mama ali oče pogosto trkata na vrata tvoje sobe in te opazujeta, če se (po njunem mnenju) dovolj pripravljaš na maturo. Povej jim, da potrebuješ mir in da jima ni potrebno biti kot policija, ki stalno preverja, kaj počne njihov zapornik. Lepo jim razloži, da naj ti dajo malce prostora, naj ti zaupajo. Ko ti bodo, pazi, da ne izrabiš njihovega zaupanja!
 

Pred izpitom počivaj!
Dan (in sploh noč!) pred izpitom mora miniti čim bolj mirno in brez mentalnih naporov. Dan pred tem sicer lahko greš še enkrat skozi zapiske, ni pa priporočljivo, da ta dan 'vsrkaš' novo znanje, saj ga boš do naslednjega dne ne samo pozabil/a, temveč (kar je še hujše) pomešal/a s starim, že utrjenim znanjem! Vsekakor pa si v noči pred izpitom privošči dovolj spanca, pij veliko tekočine (voda je najboljša) in jej čim bolj zdravo. Odsvetujemo nizkoenergijske sladkarije!

IMAŠ TUDI TI KAKŠEN SKRIVNI RECEPT, KAKO SE DOBRO PRIPRAVITI IN NATO DOBRO OPRAVITI MATURO?

Zaupaj ga svojim sotrpinom in sotrpinkam!


Zadnje novičke

Prejšnji članekOPA! Sabina Remar: Rodila bo!
Naslednji članekVAU! Rok Terkaj: Tako mu je vesolje napletlo čudovito naključje …