Deli

16. oktobra je minilo 10 let od smrti priljubljenega makedonskega glasbenika.

V dneh, ko se predvsem balkan spominja talentiranega glasbenika Tošeta Proeskega, je njegova ekipa izdala še eno zdaj nikoli slišano pesem v pevčevi izvedbi. Gre za skladbo Kad voliš, ki je proslavila makedonsko pevko Karolino Gočevo. V osnovi pa je bila namenjena prav Tošetu. Avtor glasbe in aranžmaja je Mirko Vukomanović, besedilo pa je napisala Snežana Vukomanović, avtorica številnih hitov iz tistega obdobja.

“Pesem, ki se jo spomnimo v izvedbi še ene vrhunske makedonske pevke, je bila prvotno namenjena Tošetu. Njena premiera ob deseti obletnici tragične smrti te legende ima za nas globoko čustveno simboliko, saj so nekateri ljudje tako veliki, da nas nikoli zares ne zapustijo. Izjemno zadovoljstvo čutimo ob tem, ko čarobnost Toševega glasu lahko ponovno predamo publiki,” je ob izidu pesmi Kad voliš povedala Snežana Vukomanović.

Kdo je bil Toše? 

Todor Toše Proeski, ljubljenec Balkana, se je rodil 25. januarja 1981 v Prilepu, preminil pa v hudi prometni nesreči 16. oktobra 2007. S svojo glasbo mu je uspelo združiti vse narode bivše Jugoslavije, njegova bogata kariera, v času katere je izdal sedem studijskih albumov, pa je plod edinstvenega talenta in neponovljive energije.

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.