Trkaj se je na popotovanje odpravil s svojo ekipo Kozole&Sinkovec, na tej poti pa se zabavajo, izobražujejo, prisluhnejo, se čudijo, se tu in tam kje izgubijo ter se z velikim veseljem oglašajo s poti.

Na tej poti združuje svojo strast do hoje in zasebnih trenutkov ujetih v lastna razmišljanja, svojo radovednost hrani z obiskom nekaterih krajev, njihovih zgodb in spoznavanjem ljudi in običajev ter se obenem s svojo ekipo še zabava, saj tu in tam, kjer ima pač priložnost, predstavi še svojo glasbeno ustvarjalnost.

Celotne poti Trkaj ne bo prepešačil, saj je že mnogokrat doslej dokazal, da je zmožen prepešačiti velike razdalje. Te pa zahtevajo čas, ki je v decembrskih dneh omejen, prav tako pa so vremenske neprilike ovira nemotenemu popotovanju.

Kraji, ki jih je v svojem načrtu postavil za svoje destinacije, so nekoliko s poti, zato hodi med 06. in 10.00 uro, dnevno pa prehodi nekje med 15 in 25 km, preostalo ga ekipa z avtomobili dohiti in skupaj krenejo na obisk k temu ali onemu na poti.

OPIS DOGAJANJA

Četrtek, 11. december 2008

Ljubljana / Vučko & Sidro sredi Ljubljane

V četrtek je svoje popotovanje pričel z obiskom pri oblikovalcu g. Jožetu Trobcu, ki je idejno zasnoval in oblikoval nikogar drugega kot vsem dobro poznani lik Vučkota – maskoto OI Sarajevo 1984. Trkaj je izvedel, da je bila najprej polemika glede lika volka, ali je primeren lik ali ne, vendar pa so njegove karakteristike zlasti bojevitost in simpatična vizualna podoba vseeno prevladale in Vučko je postal maskota zdravega tekmovalnega duha.

Ker je Ljubljana začetek poti, je razrešil poprej še eno pomembno vprašanje, in sicer:
Kaj za vraga pomeni sidro sredi Ljubljane?

Olimpijski žar je vzplamtel in Trkaj je krenil dogodivščinam naproti.

Petek, 12. december 2008

Novo mesto / Igor Primc – olimpijec, Zdenko Picel – dolenjski muzej, Dušan Obrenovič Obra DAN D, Primoz Žižek- zavod Tovarna

V petek se je Trkaj v jutranjih urah po vetru in dežju približeval dolenjskemu koncu. Po 20 prepešačenih kilometrih ga je ekipa ujela in skupaj so se odpravili na obisk k slovenskemu državnemu rekorderju v metanju diska Igorju Primcu v Novo mesto. Trkaj se je navdušil zlasti nad tem dejstvom, da je naš olimpijec tudi ljubitelj hip hopa in rapa, ki je izdal svojo lastno zgoščenko – Igor The Princ. Po medsebojni izmenjavi idej je Trkaj krenil na ogled razstave Zakladi dolenjske arheološke dediščine, kjer ga je sprejel in mu svoje znanje in vedenje o lepotah Slovenije predstavil Zdenko Picelj, direktor muzeja. Na presenečenje Trkaja pa se je temu pridružil tudi Dušan Obrenovič – Obra, javnosti bolj znan kot bobnar zasedbe Dan D, za katerega nismo vedeli, da je zgodovina in muzejska zakladnica del njegovega službenega vsakdanjika.

Novomeški konec slovi po gledališču, domovanju mnogih glasbenikov, glasbenih studiih in zelenih meandrih reke Krke, ki navdihujejo umetniške duše. Eden izmed tistih, ki skrbi za kulturno glasbeno dogajanje v mestu je Primož Žižek, zavod Tovarna, ki glasbeni utrip Novega mesta vsakoletno polni s glasbeno ponudbo na prelepem vrtu San Sabastiana.

Brežice / Gregor Borosak – Društvo študentov Brežice, Nuša Derenda

Trkajeva naslednja postojanka so bile Brežice. Mnogo je javni osebnosti s področja umetnosti, kulture, športa in medijskega sveta, ki prihaja s tega prelepega konca (Nuša Derenda, Primož Kozmus, Rebeka Dremelj, Klemen Slakonja, LeelooJamais, Jure Godler, Demolition Group, Jure Rovan in še kdo). Trkajeva zasedba Rapostoli je vecinoma doma na tem koncu Slovenije, prav tako pa so Brežice tudi rojstni kraj njegove najožje ekipe, delujoče v Ljubljani. Trkaj se zato rad pošali, da bi lahko nadel ime svoji spremljevalni skupini brežiški Rapostoli.

Tu so ga sprejeli študenti Društva študentov Brežice in v večernih urah je Trkaj v popolni pohodni opremi izvedel tudi krajši koncert v Mladinskem centru, kjer je predstavil svoje glasbene hite, ki jih je publika v podporo popotovanju zapela skupaj z njim.

Sobota, 13. december 2008

Brežice / Viteška dvorana

Sobotno dopoldne je bilo nadvse zabavno, saj se je Trkaj po jutranjem sprehodu srečal s slovensko glasbeno izvajalko Nušo Derenda. Obiskala sta eno izmed najbolj akustičnih dvoran v Sloveniji – Viteško dvorano v brežiškem gradu, ki pa ne slovi samo po svoji akustiki, temveč je njena baročna podoba prepričala tudi tuji oddaljeni svet. Bila je kulisa mnogih filmov hollywoodske produkcije. V tej dvorani sta prisluhnila zgodbam preteklih lastnikov gradu, družine Atems, dokler nista na koncu skupaj še zapela in zarapala. Vloge sta seveda tudi izmenjala, Nuša pa je Trkaju zaupala še, da se je prav v tej dvorani tudi poročila.

OLIMJE / najstarejša lekarna, samostan, čokoladnica in farma jelenov – domačija Jelenov greben

Trkaj je krenil čokoladi naproti, saj Olimje ne slovi samo po eni izmed najstarejših lekarn v Evropi, temveč tudi po odlični čokoladi.
Na tej poti se je ustavil tudi ob vznožju Svetih gor, ki ga krasi najprikupnejši napis: Življenje brez praznikov je kot dolga pot brez gostilne, ki izraža globoko resnico v sporočilnosti in vsake toliko je prav, da se ustavimo in se izmaknemu hitremu urniku vsakdanjika.

Ekipa ga je dohitela in odšli so do domačije Jelenov greben. Ekipa je za hip že pomislila, da se je znašla v Severnih obzorjih na Aljaski, ker so se množice jelenov prosto sprehajale po vasi.

Potem smo krenili do Repnic na Bizeljskem. Repnice so jame, skopane v kremenčev pesek, ki ga v takih količinah najdemo le v tem predelu Evrope. Območje Brezovica na Bizeljskem je bilo obrobje Panonskega morja, ki je bil vir nanosa tega peska skozi milijone let. Prva raba repnic sega stoletja nazaj.

Danes se v njih shranjuje in zori vina. Konstantna temperatura od 4 – 10 °C predstavlja optimalno okolje za shranjevanje buteljčnega vina in njegovo zorenje. Vse so se do danes večinoma kopane na roke s krampi.
Očitna razlika s preteklimi repnicami pa je sicer vhod, ki je večinoma zaradi erozije zidan, krasijo pa ga sončna vrata, ki so tudi znamenitost Bizeljskega.

ZAGREB

Skupina Soulfingers, tam se je Trkaj srecal z bratoma Denisom in Harisom, obrazoma Soulfingersov, del poti sta ga malo zabavala v svojem stilu, dogovorili so se za skupni nastop v Sarajevu in potem sta odtekla nazaj v magični svet soula.


Zadnje novičke

Prejšnji članekGeri Halliwell v objemu Italijana
Naslednji članekPete Wentz o spolnem življenju