Deli
Tekmovalci so morali letos prevoziti nekaj najlepših gorskih prelazov v jugovzhodnih Alpah in sicer v Avstriji in Sloveniji, spopasti so se morali z 11-timi točnostnimi vožnjami in eno spretnostno vožnjo. Skupna dolžina EKOnova Rally Slovenija je bila kar neverjetnih 1.000 kilometrov. Letošnji rally EKOnova je bil še posebej vesel organizacijske podpore tako Bleda in župana Janeza Fajfarja kot tudi Ljubljane, zelene prestolnice Evrope 2016 in njenega župana Zorana Jankovića ter seveda podpore kranjskega župana Boštjana Trilarja.

In kdo od znanih je slavil letos?
Letošnje leto sta voditeljici Kaly Kolonič, ki je tudi piarovka dogodka, in Urška Majdič imeli drugo zadolžitev in izjemoma na letošnjem rallyju nista sedeli za volanom.

Urškin radijski sovoditelj Alen Podlesnik je tako letos Urški prevzel lanski naslov, ko je Urška zmagala v električni porabi skupaj s skupino Hellcats. Urška pravi: "Letos se punce nismo udeležile tekmovanja, zato so imeli fantje končno priložnost, da tudi oni pridejo do svojega pokala. Za svojo – električno kategorijo. In so! Čestitke. Kar naj stiskajo tale kipec… do naslednjega leta, ko se punce vračamo za volan!" 

Drugo mesto v električni porabi sta zasedla pevca Dadi Daz in Damir Kovačić, ki sta se rally-ja udeležila že drugič in tokrat sta prvič domov odpeljala tudi pokal.

Radijca Dragan Bulič in Jernej Vene sta bila na rallju prvič in nasmehnila se jima začetniška sreča, saj sta v porabi avtomobilov na gorivo prejela tretje mesto, takoj za njima pa sta na četrtem mestu pristala Rado Mulej, ki je bil na rallyju že tretjič, tokrat pa je bila njegova sopotnica novinarka Carmen Leban, ki je že tudi stara znanka tekmovanja. Rado je sicer zmagal v eni izmed točnostnih voženj, a so mu v skupnem seštevku žal za las ušle stopničke.

Tako Bulič kot Vene sta bila nad rallyjem navdušena, Dragan pa je komentiral še, da ga je od celodnevne vožnje bolel križ, a da se je splačalo potrpeti, saj je za njima nepozaben ekološko- dirkaški dan poln druženja in lepih vtisov. Oba pa sta dodala, da se že veselita udeležbe na rallyju EKOnova naslednje leto. Slavila je tudi fotografinja Katja Kodba, ki je s svojim voznikom dobila pokal za najvišje mesto v spretnostni vožnji.

loading ...

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.