Odločitev, da Slovenci tudi letos sodelujemo na Evroviziji, je pred časom dvignila veliko prahu. Nekateri so trdili, da je ponovno sodelovanje, sploh po lanskem neuspehu, razsipavanje denarja, spet drugi pa so prepričani, da prisotnost Slovenije na priljubljenem izboru lahko prinese veliko koristi. Ulo, ki je letos še toliko bolj vpletena v evrovizijsko zgodbo, smo tako vprašali, kakšno je njeno mnenje o tem, da bomo slovenskega predstavnika videli tudi na izboru na Danskem.

"Sprašujete me o uredniških odločitvah oziroma o odločitvah vodstva RTV Slovenija. Predvidevam, da so pretehtali vse ključ argumente v prid tej odločitvi. Jaz pa vam lahko povem samo svoje mnenje, ki pa je nedvomno nekoliko obarvano s tem, da sem že od nekdaj oboževalka Evrovizije,« je povedala Ula in dodala, da gre sicer za dober projekt.  »Menim, da je to kakovosten mednarodni projekt oziroma festival, ki že skoraj 60 let povezuje tako evropske kot tudi kakšno neevropsko državo, spodbuja nek glasbeni napredek ali pa ga potrjuje, je inovativen v scenografijah, kostumih, snemalnih prijemih, koreografijah in kdaj tudi izboru predstavnikov (smeh). Izziva raznoliko glasbeno ustvarjanje in udejstvovanje, daje priložnost tako kakšnim znanim imenom kot predvsem tistim še ne toliko znanim, prestopa oziroma briše meje, predvsem pa se vedno trudi, da ponudi res kakovosten šov. In jaz sem vsako leto s svojo glasovalno tabelico in daljincem v roki v nestrpnem pričakovanju, kako jim bo šlo v živo in ali moje uho tudi letos zna zaslutit kdo bi lahko bil favorit," je razložila Furlanova, ki bo letos edina voditeljica Eme.

To je, kot je povedala, ne bo motilo: "Na letošnji EMI se bom težko počutila osamljeno, saj bom celoten večer preživela obkrožena z vsemi nastopajočimi, fizično zelo skupaj, v studiu, v duhu bomo tako ali tako najbolj evrovizijsko povezani, vsaj tistih 90 min."

Ula je razložila tudi, kako točno bomo izbrali našega evrovizijskega predstavnika: »V soboto, 8. marca, se nam bo na EMI predstavilo sedem izvajalcev s svojimi najnovejšimi komadi, glasovanje bo potekalo v dveh krogih,  prvi bo dolg 10 min, v katerem bodo gledalci in poslušalci izbrali svoja dva superfinalista, v drugem glasovalnem krogu, ki bo trajal 5 min pa predstavnika, ki nas bo uradno zastopal na Izboru za pesem Evrovizije.«

Kakšna pa bo vizualna podoba domačega izbora? "Scenografija je zasnovana moderno, sproščeno, z nekim čarobnim, kalejdoskopskim pridihom. Za izbor me bo v svojo kreacijo, ki jo bodo oživile šivilje RTV Slovenija, oblekla Nina Jagodic," je še razložila Ula.

Prejšnji članekPrelet: 20 let Justina Bieberja
Naslednji članekSKRBI NAS: Liam Payne je čedalje bolj obseden s težo!