V sredo, 23. aprila zvečer, bodo na prvem programu TV Slovenija predvajali nov domači televizijski film Hit poletja. Pripoveduje zgodbo o mladi Tini, ki pusti študij, da bi postala uspešna pevka. Film je posnet po noveli Se spomniš, Maksi? Ferija Lainščka, režiral ga je Metod Pevec, igrajo Primož Bezjak, Bojan Emeršič, Dario Varga, Vlado Novak, Silva Čušin in prvič pred kamerami Ula Furlan Molk.

Film, ki so ga snemali lansko poletje, pripoveduje zgodbo o študentki farmacije Tini (Ula Furlan Molk), ki pusti študij, se vrne domov in želi postati pevka. Njena oče in mama (Vlado Novak in Silva Čušin) nad njeno idejo seveda nista navdušena, Tinin fant Matjaž (Primož Bezjak) tudi ne preveč, a dekle vseeno poišče menedžerja Maksija (Bojan Emeršič), ki ji je pred leti obljubil pomoč. Ta jo spozna z vplivnejšim menedžerjem (Dario Varga), ki ji sicer res pomaga, ampak ali je Tina sploh pripravljena na pasti šovbiznisa?
NE BO IZPOSTAVLJENA

Glavno vlogo Tine igra Ula Furlan Molk, hči televizijske zvezde Miše Molk in pokojnega filmarja Silvana Furlana. Ula je stara 24 let in je študentka četrtega letnika komunikologije na FDV. “Komunikologijo sem izbrala, ker imam rada medije, ker me zanima, kako mediji funkcionirajo, kakšna sta njihova moč in jezik, predvsem pa, kako vplivajo na naše dojemanje in kreiranje realnosti.” Kaj konkretno bo počela, ko konča študij, še ne ve, ne bi pa bila tako medijsko izpostavljena kot njena mama Miša. “Mamino delo na televiziji je zahtevalo veliko njene osebnosti, ki jo je bila pripravljena dati in to ji je bilo v užitek. Tudi jaz sem sicer zelo odprt človek zasebno, nisem pa javno pripravljena razkrivati svoje osebnosti in mišljenja,” pravi Ula.

A s svojo prvo filmsko vlogo pravzaprav stopa na pot medijske prepoznavnosti. “Ja, to je res,” prizna. “A to je le vloga, zato je med mano in drugimi ljudmi neka maska, ki me brani. Jaz sicer dam svoje telo, glas in interpretacijo, a Ule ni tam. Na filmu je le Tina, ki ima svoje življenje,” pove. “Veliko težje kot igrati mi je dajati intervjuje in nastopati na televiziji kot Ula.”

Za vlogo Tine so jo izbrali na avdiciji, kamor jo je povabila znanka, ki je delala nabore za reklame in pomagala Metodu pri izbiri igralke za Hit poletja. “Ko sem izvedela, da sem dobila vlogo, sem najprej tekla k mami, nato sem poklicala vse prijatelje. Potem me je postalo malo strah: v kaj sem se spustila, kaj vse bo to prineslo s sabo, koliko teksta se moram naučiti … Počutila sem se kot mala punčka, ki vstopa v nov svet.” A ta nov svet se je izkazal za čudovitega, saj Ula prizna, da je bilo snemanje res lepa izkušnja. “Cela ekipa je dihala skupaj. Snemali smo slab mesec, skupaj pa smo preživljali že dva meseca prej, ker je Metod želel, da se igralci dobro spoznamo in ujamemo tudi zasebno.” Najbolj strah jo je seveda bilo, kako se bo ujela s televizijskim fantom Primožem Bezjakom. “Malo je čudno in okorno, če koga ne poznaš, pa moraš igrati, da je tvoj fant, se z njim poljubljati, držati za roko itd. Prvi dan je bilo malo distance, v nekaj dneh pa sva se zelo zbližala in sklenila zavezništvo.”

(Marjana Vovk – Stop)


Zadnje novičke

Prejšnji članekSalma Hayek o hujšanju
Naslednji članekSuri je upihnila drugo svečko