Žal vam moramo sporočiti žalostno novico, da je v 53. letu življenja za vedno utihnil glas Simone Weiss, pevke in diplomirane psihologinje.

Letos maja je izvedela, da je neozdravljivo bolna, njena postavljena diagnoza je bil rak jeter. Ker je bila za operacijo slabotna, so zdravniki lahko le blažili znake bolezni. Trpela je hude bolečine, a se je borila kot levinja, včeraj pa je žal izgubila najtežjo bitko življenja in se za zmeraj poslovila. 

V glasbeni svet je vstopila pred tridesetimi leti in na opatijskem festivalu v družbi velikih imen takratne skupne države takoj opozorila nase. Višek njene glasbene poti pa je bilo prvo desetletje samostojne Slovenije, ko je s pesmijo združevala množice na velikih koncertih po državi ter sodelovala z nekaterimi tujimi glasbenimi velikani.

Pol milijona prodanih plošč, 20 albumov, več kot 200 pesmi in mnoge nagrade, med njimi tudi glasbeni viktor, so sicer podatki, ki o njej marsikaj povedo, a v spominu Slovencev bo ostala predvsem po svoji milini in optimizmu na odru ter po svoji predanosti družini, študiju psihologije in dobrodelnosti – pomoči otrokom z avtističnimi motnjami – po umiku z odrskih luči.

Kljub veliki želji po petju in uspehu, je svoji družini vedno dajala prednost pred kariero, kar so ji tudi hvaležno vrnili in ob njej stali ves čas njene bolezni.

Svojcem in bližnjim želimo iskreno sožalje!

 

Z globoko žalostjo sporočamo, da je utihnil angelski glas in zaspalo zlato srce naše ljubljene mame in soproge Simone Weiss. Goran, Simon, Rene.

Posted by Simona Weiss on Saturday, December 19, 2015

 


Zadnje novičke

Prejšnji članekCeline Dion gre skozi najtežjo preizkušnjo v življenju
Naslednji članekBlaž Kostanjšek iz Gostilne odhaja na Finsko