Od klasičnega do veganskega – Novi trendi v svetu sushija.

Sushi je že dolgo časa znan po svoji edinstveni kombinaciji svežih sestavin in riža, ki ustvarjajo popolno harmonijo okusov. Priljubljenost te japonske specialitete se je razširila po vsem svetu in danes obstaja veliko različnih vrst sushija. Poleg klasičnih,  kot so nigiri, sashimi, maki in temaki, pa je v zadnjem času vse bolj priljubljen tudi veganski sushi.

Veganski sushi
Vir: Instagram, @jerumai

Veganski sushi je odlična alternativa tradicionalnemu sushiju, saj ne vsebuje rib in drugih živalskih proizvodov. V veganskem sushiju se uporabljajo sveža zelenjava, tofu, gobe in avokado. Ta nova različica sushija je pritegnila pozornost vegetarijancev in veganov in tudi tistih, ki si novih alternativ pri uživanju sushija.

Veganski sushi
Vir: Instagram, @jerumai

Mojstri sushija se trudijo združiti različne okuse in barve in tako ustvariti pisano paleto veganskih sushijev, ki so okusni in estetsko privlačni. Poleg tega mnoge restavracije s sushijem danes ponujajo tudi posebne menije veganskega sushija, ki zadovoljijo vse ljubitelje te okusne jedi.

Sushi
Vir: Instagram, @jerumai

Klasičen sushi pa je tradicionalna japonska jed, ki ima več kot 2000 let zgodovine. Prvotno je bil pripravljen s fermentiranim rižem in surovimi ribami, danes pa poznamo različne moderne različice.

Sushi
Vir: Instagram, @jerumai
Sushi Vir: Instagram, @jerumai

Poleg tega se sushi običajno postreže z wasabijem, ingverjem in sojino omako in se tradicionalno uživa s palčkami. Japonski mojstri priprave sushija, imenovani “Itamae”, imajo za sabo dolgoletno usposabljanje in izkušnje, da bi lahko popolnoma obvladali to umetnost.


Zadnje novičke

Prejšnji članekNika Zorjan s kovčkom v roki zapušča Slovenijo
Naslednji članekLuka Basi je razjezil svojo zaročenko Nastjo. Mu bo lahko oprostila?