Na slovenskem predizboru za pesem Evrovizije se bo februarja prihodnje leto pomerilo 16 izvajalcev. Veliko imen pa je zelo poznanih!

Šestnajst pesmi in izvajalcev, ki se bodo predstavili na predizboru Ema 2018, je izmed 108 prijav izbrala štiričlanska komisija. V njej so bili glasbenica, pevka in predstavnica na Pesmi Evrovizije 2011 Maja Keuc, glasbenica in profesorica kitare Eva Hren, glasbeni urednik na Valu 202 Jernej Vene ter kitarist in avtor glasbe Tadej Košir.

Vračata se tudi BQL! 

Za majski nastop v Lizboni se bo potegovalo 16 izvajalcev. Anabel se bo predstavila s pesmijo z delovnim naslovom Pozitiva, BQL s Ptico, Gregor Ravnik z Zdaj je čas, Ina Shai z V nebo, Indigo z Vesno, KiNG FOO s pesmijo Žive sanje, Lara Kadis z Zdaj sem tu, Lea Sirk s Cirque, ManuElla z Dan potem, Marina Martensson z Blizu, MILA s Svobodo, Nika Zorjan z Uspavanko, Nuška Drašček z Ne zapusti me zdaj, Orter s Tisoč let, Proper s skladbo Ukraden cvet in Tanja Ribič s pesmijo Ljudje.

NA EMO SVA SPREJETA!!!! 💪🏻❤😄 Od nekdaj sva si želela stati na velikih odrih in nekoč zastopati Slovenijo na Evroviziji….

Gepostet von BQL am Freitag, 8. Dezember 2017

Kako bo potekal izbor?

Od navedenih pesmi se jih bo osem uvrstilo v finalni večer: štiri najboljše po mnenju gledalcev in poslušalcev prek telefonskega glasovanja in štiri najboljše po mnenju žirije. O zmagovalcu, ki bo postal slovenski predstavnik za 63. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2018, pa bo odločalo šest žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja žirij in telefonskega glasovanja bo 50 proti 50, so še sporočili z RTV Slovenija.

Prejšnji članekPo 55. letih kariere je zapel na 1600 m nadmorske višine
Naslednji članekHrvaški glasbeni legendi zdravje ni naklonjeno